DruštvoNaslovna

Volonterska akcija NIS-a u Žablju pod nazivom „Ulepšajmo zajedno okolinu“

Da je odlika jakih ljudi nesebičnost i pružanje pomoći osetljivijima od sebe dokazali su i volonteri kompanije NIS, koji su subotnji dan 30. avgusta proveli u druženju sa decom i mladima sa invaliditetom iz Žablja.

Tom prilikom, u okviru akcije pod nazivom „Ulepšajmo zajedno okolinu“, volonteri NIS preuredili su prostor Udruženja roditelja i hranitelja dece i odraslih osoba sa invaliditetom „Altruist“. Svoju snagu i srca volonteri su stavili u službu ulepšavanja dvorišta udruženja, koje je na kraju dana blistalo uz sveže obojenu ogradu i kapiju, kao i obnovljenu fasadu. Ovom akcijom roditeljima dece sa invaliditetom, kao i korisnicima prostorija udruženja, omogućen je boravak u prijatnijem ambijentu i bezbednijim uslovima.

Volonteri NIS-a nagrađeni su za svoj trud brojnim osmesima dece i odraslih, ali i novim prijateljstvima stečenim u Žablju.

Nakon Žablja, kao i Sefkerina u kome su nedavno organizovali uređenje zabavišta, članovi Kluba volontera NIS-a nastavljaju sa projektima širom Srbije i spremaju se za nova druženja sa decom kojoj će pružiti pažnju, ljubav i osećaj pripadnosti. Ove akcije, koje su osmislili sami zaposleni NIS-a, izabrane su na nedavno organizovanom kompanijskom konkursu pod nazivom „Ulepšaj! Poduči! Obraduj!“. Od trenutka formiranja kluba volontera do sada realizovan je niz uspešnih projekata, pre svega u oblasti pomoći socijalno ugroženim kategorijama, kao i zaštiti životne sredine.

U kratkom periodu NIS-ovi volonteri su uredili ruski Nekropolj u Beogradu i oslikali hol Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“, novogodišnjim poklonima obradovali decu u kraljevačkoj bolnici, Kliničkom centru u Nišu, SOS selu u Kraljevu, kao i Domu za decu u Sremčici, a radili su i na uređenju Fruške gore i keja na Tamišu.

izvor: www.nis.eu