AktuelnoNaslovnaSport

Pančevo: izabrani najbolji sportisti grada u 2018. godini

Sportski savez Pančeva je na svojoj tradicionalno manifestaciji, 21. decembra u dvorani Kulturnog centra Pančevo, proglasio najuspešnije sportiste, trenere i sportske klubove tog grada i uručio im priznanja.

Za najbolje sportiste u 2018. godini Sportski Savez Pančeva proglasio je Anju Crevar, plivačicu Dinama, Aleksandra Ilkića, košarkaša Tamiša, dok je najbolji klub Rukometni klub Dinamo.

Za najboljeg trenera proglašen je Marko Spasov, trener plivača Dinama.

Grad Pančevo podržavao je, kao svake godine svoje sportiste, a to će učiniti i u narednom periodu, rekao je na svečanosti Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.

On je istakao da je važan kontinuitet u sportu i da će grad i za sledeću godinu u budžetu izdvojiti više od 300 miliona dinara za sport iz direktnih davanja.

Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza Pančeva, čestitao je svim sportistima osvajanje nagrada i istakao da je ovo jedna od najuspešnijih godina za sport.

Za najbolje takmičare u školskom sportu nagrađeni su Ivan Božanić, atletičar, sestre Mina i Nina Čavić, prvakinje u futsalu, Osnovna škola Dositej Obradović iz Omoljice i Medicinska škola. Najbolji profesor je Dragan Radosavljević iz škole Mika Antić, dok je najbolji direktor Osnovne škole „Goce Delčev“ iz Jabuke, Milosav Urošević.

Najbolji pionir je šahista Marko Milanović, najbolja pionirka je karatiskinja Sara Žunić, najbolji kadet je karatista Darko Spaskovski, dok je najbolja kadetkinja Miona Brkić, atletičarka Dinama.

Za najboljeg juniora izabran je atletičar Stefan Mihajov, najbolja juniorka je Minja Bojović, članica Tekvando kluba Koloseum. Najbolji veteran je Slavko Stanišić, džudista Dinama, dok je sportski radnik godine Biljana Mioč, iz Gradske uprave.

Jubilarne nagrade dobili su Rukometni klub Dinamo i Fudbalski klub Sloga iz Banatskog Novog Sela, kao i Klub dizača tegova Dinamo i Odbojkaši klub Borac iz Starčeva.

Specijalne nagrade dodeljene su preduzećima JKP Mladost, JKP Zelenilo i JKP ATP.

Svečanosti su prisustvovali i Davor Štefanek, olimpijski prvak u rvanju i predsednik Sportskog savez Srbije i generalni sekretari Sportskog saveza Srbije Goran Marinković i Vojvodine Mladen Stojšin.