DruštvoNaslovna

Pančevo: predavanja za srednjoškolce o bezbednosti u saobraćaju

Na teritoriji grada Pančeva sproveden je projekat pod nazivom „Život te čeka, budi bezbedan u saobraćaju!“.

  U pitanju je projekat koji je realizovao Centar za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Komitetom za bezbednost saobraćaja grada Pančeva i Odeljenjem za saobraćaj Gradske uprave.

U okviru projekta održana su predavanja za učenike završnih godina srednjih škola na teritoriji grada Pančeva.

Na predavanjima mladi su imali jedinstvenu priliku da se upoznaju sa svim realnim opasnostima koje im svakodnevno prete u saobraćaju i načinima kako da se zaštite. Mladima je ukazano na opasnosti u saobraćaju koje mogu nastati usled vožnje pod dejstvom alkohola, umora i narkotika, kao i nepoštovanja ograničenja brzine.

Takođe, je istaknut i značaj korišćenja sigurnosnog pojasa, kaciga za motocikle i bicikle kao i negativan uticaj upotrebe mobilnog telefona u toku vožnje.  

Mladi su imali prilike da isprobaju naočare za simulaciju alkoholisanosti, umora i narkotika, kao i da se oprobaju u odgovarajućim vežbama i simulacijama koje prikazuju negativan uticaj alkohola, narkotika i upotrebe mobilnog telefona u toku vožnje.

Cilj projekta bio je da se kroz organizovanje predavanja, a na osnovu konkretnih primera, mladima ukaže na opasnosti u saobraćaju koje mogu nastati usled nebezbednog ponašanja kao i nepoštovanja pravila saobraćaja, odnosno podstaći mlade da razmišljaju o posledicama svog ponašanja u saobraćaju i da se odgovorno ponašaju prema sebi i svojoj okolini.

Ujedno to je bila prilika da se mladi nauče pravilnom i bezbednom ponašanju u saobraćaju i primeni stečenog u praksi.

L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
×
L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
Latest Posts