DruštvoNaslovna

Plandište: svim prvacima školska torba i pribor na poklon

U ponedeljak, 2. septembra zvono je označilo početak nove školske godine i u sve tri osnovne škole sa teritorije Opštine Plandište. Kao i svake godine, najuzbuđeniji su, razumljivo, bili đaci prvaci.

Đaci u Jermenovcima

I ove godine, Opština Plandište je iz budžeta izdvojila sredstva za poklon pakete đacima prvacima, koji su prvi put seli u školske klupe. Svim prvacima u Opštini Plandište uručena je školska torba-ranac i osnovni pribor za nastavu, poput bojica, svezaka, pernice, plastelina.

Goran Donevski, zamenik predsednika opštine, uručio je poklone mališanima iz OŠ “Dositej Obradović” i škola u Margiti, Velikom Gaju, i Jermenovcima.

Dušan Ćurčić, pomoćnik predsednika opštine, poklone je uručio prvacima iz OŠ “Jovan Sterija Popović“ u Velikoj Gredi i OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“ u Hajdučici i Starom Lecu.

U školskoj 2019/2020. godini, u sve tri osnovne škole sa teritorije opštine Plandište, u prvi razred ukupno je pošlo 63 đaka, 32 devojčice i 31 dečak.

Uz prigodne poklone, Goran Donevski i Dušan Ćurčić, u ime Opštine Plandište i predsednika Jovana Repca, svim prvacima poželeli su srećan polazak u školu, dobar uspeh i puno dobrih ocena.

(Foto: Opštinski portal)