DruštvoNaslovna

U toku postavljanje horizontalnih usporivača brzine u Plandištu

U skladu sa planom i programom rada Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Plandište nastavljeno je sa realizacijom projekta unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima postavljanjem horizontalnih usporivača brzine – ležećih policajaca na delovima lokalnih saobraćajnica.

Radovi na postavljanju usporivača brzine izvodili su se na lokacijama u Plandištu, u ul. Vuka Karadžića, Prvomajska i Pašnjačka.

Savet za bezbednost saobraćaja tokom čitave godine izvodi radove i realizuje projekte koji se tiču opšte bezbednosti saobraćaja. U skladu sa zahtevima građana Opštine Plandište i Plana generalne regulacije naselja Plandište, trenutno izvodimo radove na postavljanju horizontalnih usporivača brzine – ležećih policajaca na lokacijama na kojim je frekventnost saobraćaja velika i gde nesavesni građani ne vode računa o brzini kretanja svojih vozila. Bezbednost saobraćaja je prioritet o kom moramo da vodimo računa svakodnevno, bilo kroz edukaciju, sanaciji putne infrastrukture ili postavljanju saobraćajne signalizacije, a jednim krajnjim ciljem da se svi osećaju sigurno i bezbedno. Postavljanje ovih usporivača treba da utiče na svest vozača da smanji brzinu i prilagodi svoje kretanje uslovima puta, o čemu nesavesni vozači dosta često ne vode računa. Nakon završetka ovih radova nastavićemo sa daljom realizacijom projekta i unapređenja sistema bezbednosti saobraćaja u našoj opštini, izjavio je predsednik opštine Plandište, Jovan Repac.