DruštvoNaslovna

Funkcioneri u Plandištu čistili park

Javni funkcioneri Opštine Plandište, kao i funkcioneri Srpske napredne stranke u Plandištu, organizovali su 5. decembra akciju čišćenja i uređenja parka u naselju Rasadnik.

Oni su se okupili posle radnog vremena kako bi iz parka uklonili smeće i opalo lišće i učinili ovaj prostor lepšim.

Na taj način, kako je poručio predsednik Opštine Jovan Repac, funkcioneri daju lični primer i ispunjavaju obećanje da će čuvati životnu sredinu i brinuti o uređenju svih površina na teritoriji Opštine.

Nije nam bilo teško da odvoji sat, dva koliko je bilo potrebno da se uradi ovaj posao. Vidite da ima puno smeća i lišća, a aktivisti i funkcioneri su se rado odazvali akciji kako bismo i građanima dali primer da je važno čuvati sopstvenu okolinu, rekao je predsednik Opštine Jovan Repac.

Marko Popadić, direktor JKP Gradska čistoća iz Beograda prisustvovao je ovoj akciji ističući da bi očuvanje Planete svima trebalo da bude glavni cilj i najavio da će ovo beogradsko komunalno preduzeće donirati komunalnu opremu i mašine za čišćenje Plandištu kako bi svoj posao obavljali što bolje.

U Opštini Plandište naredne nedelje nastaviće se briga o životnoj sredini sadnjom drveća. Akcija sadnje drveća u Plandištu održaće se u ponedeljak u 12 sati, a u njoj će, pored javnih funkcionera, učestvovati i sportisti sa teritorije opštine Plandište.

Izvor: TV Banat