DruštvoNaslovna

Pančevo: očišćena još jedna divlja deponija i zasađeno drveće

Jedna od lokacija gde se stalno obnavljala divlja deponija, na uglu ulica Radivoja Koraća i Prešernove, u naselju Strelište u Pančevu, sanirana je danas, a na mestu gde je bio otpad zasađeno je drveće.

JKP Higijena u Pančevu godinama muku muči s divljim deponijama na različitim lokacijama u gradu. Radnici taman očiste divlju deponiju i odnesu smeće, već za nekoliko dana na istom mestu nikne nova.

Aleksandar Stevanović, direktor JKP Higijena Pančevo

Aleksandar Stevanović, direktor Higijene kaže da se radnici tog komunalnog preduzeća svakodnevno suočavaju i sa lokacijama na kojima se redovno pojavljuju divlje deponije.

Jedno od rešenja koje daje prve rezultate jeste da se objedinjenom akcijom više komunalnih preduzeća deponija očisti, a na tom mestu zasadi zelenilo.

Radnici „Higijene“ su uklonili divlju deponiju, postavili nove metalne kontejnere, a radnici „Zelenila“ su tu lokaciju zatrpali zemljom i odmah na tom mestu zasadili stabla tuje danike i smaragd tuje, lipe kao i četinarsko drveće.

U sadnji drveća danas su zajedno učestvovali direktor JKP Higijene Aleksandar Stevanović, direktor JKP Zelenila Danilo Bjelica i direktor beogradskog JKP Gradska čistoća Marko Popadić.

Marko Popadić, direktor JKP Gradska čistoća u Beogradu kaže da i oni imaju problema s divljim deponijama te je danas došao u Pančevo da se na licu mesta uveri kako taj problem rešavaju Pančevci.

Marko Popadić, direktor JKP Gradska čistoća Beograd

On je najavio saradnju sa pančevačkom Higijenom u narednom periodu, pohvalivši rad komunalnih preduzeća u Pančevu, kada je u pitanju i uklanjanje divljih deponija i sadnja zelenila.

Svo nagomilano smeće na uglu ulica Radivoja Koraća i Prešernove je uklonjeno.

Radnici pančevačkog Zelenila posadili su smrče, tuje i lipe koje će na ovom prostoru stvoriti malu zelenu oazu.

U prethodnim mesecima sanirano je desetak divljih deponija širom Pančeva. Svuda su postavljeni zeleni pojasevi i sađeno drveće. To je ideja i plan ovih komunalnih preduzeća – da gde god je to moguće saniraju divlju deponiju i na tom mestu zasade sadnice odnosno postave „zeleni“ pojas u nadi da na tom mestu više neće nicati divlje deponije.