NajaveNaslovna

Lazarevac: Akustični koncert grupe Kerber (VIDEO)

Legendarni sastav Kerber će održati još jedan u nizu akustičnih koncerata, ovoga puta u Centru za kulturu Lazarevac, 14. februara od 20 časova.

Nakon 20 godina Kerber će nastupiti pred publikom u Lazarevcu sa gudačkim orkestrom i pesmama u potpuno drugačijem aranžmanu.

Nakon unplugged koncerata u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Knjaževcu, Aleksincu i Jagodini grupa Kerber najavljuje nastup bez struje i u Lazarevcu. Ulaznice su u prodaji na blagajni Centra za kulturu.

Hitovi poput Ratne igre, Nebo je malo za sve, Bolje da sam druge ljubio, Mama tata… i drugi, ovoga puta u unplugged aranžmanu!

Bend je najavio da će ovo svakako biti jedan veoma poseban koncert, pošto unplugged podrazumeva neku drugačiju emociju. Uz violine, ksilofon, kontabas i perkusije publika će moći da čuje svoje omiljene pesme izvedene na nešto drugačiji način.

Grupa Kerber je aktivna na muzičkoj sceni više od 30 godina. Naziv grupe je ime bića iz grčke mitologije, troglavog psa sa zmijskim repom koji čuva ulaz u podzemni svet. Na vrata jugoslovenske rok scene grupa je ušla 1983. godine pobedom na čuvenom Omladinskom festivalu u Subotici, gde su se pre njih afirmisali bendovi poput „Idola”, „Filma” i drugih. Prve koncerte grupa je održala u niškim klubovima, a često je bila i predgrupa Galije. Album prvenac „Nebo je malo za sve” snimljen je polovinom 1983. godine. Njihovi koncerti u to vreme su bili karakteristični po Sosi, koji je svirao gitaru u obliku sekire, a na bini je gutao i bljuvao vatru. Trideset godina kasnije bend i dalje puni hale i veliki koncertne prostore širom Srbije.

U međuvremenu da se podsetimo nastupa grupe Kerber letos u Starčevu:

https://youtu.be/emauqHKwHYk