NaslovnaSport

Pančevo: Počeo drugi ciklus projekta “Ja plivam a ti”

Drugi ciklus obuke plivanja pod sloganom “Ja plivam a ti” u organizaciji Sportskog saveza Pančevo počeo je 4. marta. Ovaj deo projekta će se realizovati tokom marta, aprila i maja.
Uključeno je svih 19 škola (10 gradskih i 9 škola iz naseljenih mesta) sa ukupno 1.146 učenika.

Obuka neplivača je počela 1978. godine u plastičnom bazenu koji se nalazio ispod tribina u Hali sportova ”Strelište” sa skromnim kapacitetom. Otvaranjem zatvorenog bazena uslovi su se poboljšali tako da su sve škole mogle da se uključe u program obuke neplivača koji je bio sastavni deo Nastavnog plana i programa u školama i podrazumevao je uklapanje i prilagođavanje terminima i rasporeda prevoza.

Pored Sportskog saveza Pančevo koji organizuje-koordinira projektom, učestvuju još i grad Pančevo koji finansira projekat, JKP “Mladost” koji daje Gradski bazen na korišćenje, vaterpolo-triatlon-plivački klub daju instruktore koji realizuju program i JKP ATP Pančevo koji obavlja prevoz dece i škole sa učiteljima i učiteljicama koji dovode i vraćaju decu u školu.

Na kraju, poslednjeg dana obuke, biće organizovano polaganje koje podrazumeva samostalno preplivavanje bazena uz srdačno bodrenje članova porodica, nakon čega se dodeljuju diplome i bedževi za učešće i uspomenu.

Deca koja imaju afiniteta, želju i motiv, mogu da se uključe u školu plivanja i nastave sa poboljšanjem svojih sposonosti i zaveslajima ka sportskim rezultatima i rekordima, navodi se u saopštenju Sportskog saveza Pančevo.