Društvo

Subotica: Uručena donacija porodici Perić

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Subotici Bogdan Laban, sa članovima gradskog odbora posetio je u subotu, 9. marta, porodicu Dejana Perića, oca osmoro dece, i uručio donaciju u vidu građevinskog materijala.

Perić je kao 19-ogodišnji vojnik, pripadnik motorizovane 125. brigade, bio učesnik bitke na Košarama. Od posledica ranjavanja (nosi geler pored srca u levom plućnom krilu) Dejan Perić je ostao 30 odsto invalid.

U domaćinstvu Perića je četvoro dece starosti 5 (Željana), 4 (Anđelija), 2 godine (Ivan) i 2 meseca (Božana). Žive od veoma skromnih primanja koje Dejan prima po osnovu nezaposlenosti i invalidnine, a supruga je nezaposlena, navodi se u saopštenju Info službe GrO SNS-a Subotica.

 

Donacija za porodicu Perić

 

Dejan Perić časno je služio državi i dao deo sebe, sada je na nama da pomognemo sve što možemo. Pomoć sa naše strane neće izostati, najmanje što možemo je da učinimo da zajedno stvaramo uslove da im olakšamo svakodnevicu. Zato smo donirali ovoj skromnoj porodici građevinski materijal, odnosno materijal za kompletnu spoljnu izolaciju kuće, frižider, drva za ogrev i pakete higijene. Akciju su pomogli i subotički privrednici, istakao je Laban.

 

Ogrev za porodicu Perić

 

On je takođe dodao da kao odgovorni ljudi imaju obavezu u da pomognu ovoj mnogočlanoj porodici i u pogledu ostvarivanja prava iz oblasti socijalne zaštite i mera populacione politike, i oko pomoći za decu, ali i da su na usluzi svim građanima, pogotovo onima kojima je pomoć neophodna.

 

Dejan Perić

 

Domaćin se zahvalio na donaciji i podršci koju su dobili i istakao da ovo nije prvi put.

Zahvaljujem se na pomoći i donaciji mnogo nam znači. Moram da kažem da ovo nije prva donacija i rukovodstvo Mesna zajednica Peščara pomoglo nam je nekoliko puta. Međutim, ono što nam je najbitije je spoljna izolacija kuće nam je bila neophodna i zahvaljujući donaciji SNS-a imaćemo mnogo bolje i kvalitetnije uslove za život, istakao je Perić.

 

 

Laban je na kraju rekao da su se prilikom posete porodici Perić, sreli sa njegovim pretpostavljenim starešinama u boju na Košarama, koji obilaze i pomažu svoje nekadašnje vojnike.

Oni su su takođe izrazili zahvalnost što brinemo o ovakvim porodicama, rekao je Laban.