DruštvoNaslovna

Žabalj: Opština obezbedila udžbenike za sve buduće prvake

Lokalna samouprava Žabalj je, na inicijativu predsednika Opštine Čedomira Božića, ove godine obezbedila novac za nabavku školskih udžbenika za učenike prvih razreda školske godine 2019/2020.

Početkom nove školske godine, svi učenici prvih razreda, upisanih u četiri osnovne škole na teritoriji opštine dobiće komplete školskih knjiga.

Čedomir Božić je istakao da je pomoć lokalne samouprave, koja je usmerena u oblast obrazovanja u opštini Žabalj, višestruka.

  • Dokaz u praksi da je to ispravna strateška odluka proizilazi iz činjenice da, iz godine u godinu, imamo sve veći broj studenata, odličnih učenika srednjih i osnovnih škola, da osvajamo značajna priznanja na takmičenjima. Nabavka udžbenika za učenike prvih razreda samo je jedan vid pomoći i podrške koju Opština Žabalj usmerava ka obrazovanju. Svake godine, u zavisnosti od prioriteta, planom investicija u infrastrukturne radove, ulaže se u rekonstukcije ili sanacije školskih objekata. Nagrađuju se za svoj trud i zalaganje i najuspešniji učenici osnovnih i srednjih škola, u vidu novčanih nagrada, modernih tablet uređaja, enciklopedijskih izdanja knjiga poznatih izdavača itd. Ni oni malo stariji nisu zaboravljeni, za sve mlade talente – studente, svake godine raspisuje se Konkurs za dodelu novčanih sredstava. Takođe, Opština Žabalj godinama unazad regresira i prevoz učenika, rekao je Božić.