DruštvoNaslovna

JKP „Zelenilo“ uručilo nagrade za najlepšu baštu i balkon u Pančevu

Dodelom nagrada i zahvalnica u parku Narodna bašta, završen je konkurs za izbor najlepše uređene bašte i balkona u Pančevu, koji JKP „Zelenilo“, već tradicionalno godinama, organizuje sa ciljem da motiviše sugrađane da budu aktivniji i maštovitiji u uređenju svog životnog prostora kako bi grad bio lepši i uredniji.

Posle roka za prijavljivanje petočlana komisija JKP Zelenila sagledala je pristigle prijave učesnika i po već utvrđenim kriterijumima ocenila prijavljene Pančevce. Ove godine je, usled kovid pandemije, postupak odabira bio prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Komisija JKP Zelenila nije obilazila prijavljene učesnike, rangirajući prijavljene na osnovu poslatih fotografija. Iz istog razloga je i proglašenje pobednika upriličeno skromno, u užem krugu zvanica, nego prethodnih godina.

Danas su, u lepom ambijentu Eko paviljona Kafe galerije u Narodnoj bašti, podeljeni pokloni i zahvalnice svim prijavljenim sugrađanima. Nagrade u obe kategorije dobili su oni koji su, po mišljenju komisije, pokazali najveću sklonost ka uređenju vrtnog i balkonskog prostora.

 

 

Prve tri nagrade u kategoriji za najlepšu baštu:

  1. Jovan Ilić
  2. Višnja Veličković
  3. Nebojša Nadrljanski

Prve tri nagrade u kategoriji za najlepši balkon:

1. Branislava Amanović
2. Miona Barbul
3. Vesna Tarja Mitrović

Specijalne nagrade:

1. Uređenje javne zelene povrsine – Nebojša Lazarević

Pobednici, u svim kategorijama, dobili su vaučere koje mogu da iskoriste u cvećari i rasadniku JKP „Zelenilo“ za kupovinu sadnog materijala.

Od fotografija, koje su učesnici slali u vidu prijave za konkurs, napravljena je kolažna izložba bašti i balkona, koju će Pančevci imati priliku da, u narednih mesec dana, pogledaju u Narodnoj bašti.