NaslovnaSport

Ragbi: juniori Dinama osvajači Kupa Srbije

Juniori ragbi kluba Dinamo iz Pančeva osvojili su Kup Srbije za 2019. godinu nakon što su izvojevali jedanaestu uzastopnu pobedu na poslednjem turniru, odigranom 12. maja.

Puno truda i napora je uloženo, neizvesne utakmice, jaki protivnici u konkurenciji. Spremnost ekipe i trenera dovelo je do ovakvog uspeha našeg tima, izjavio je Đorđe Gavrilović, trener.

Vladimir Ambruš, pomoćni trener kaže da nastavljaju dalje.

Ovaj tim ima još puno toga u narednom periodu da uradi. Tu su pripreme za Prvenstvo Srbije, dok je čak osam igrača iz Dinama pozvano za mladu reprezentaciju koja će učestvovati na Evropskom prvenstvu do 18 godina, rekao je Ambruš.

Treneri Dinama: Đorđe Gavrilović, Vladimir Ambruš i Boško Vlahović.

Igrači Dinama: Pal, Jokić, Dramićanin, Milevski, Vasić, Barbul, Voštić, Milenković, Kuzmanović, Krkljuš, Susa, Trifunović, Gavrilović, Košpić, Adžić, Ivanovski, Dajlić, Nedeljković, Božić, Jokić.

U Kupu Srbije su se nadmetale tri ekipe: RK Dinamo 1954, BRK Crvena zvezda i RK Panonija. Prvi turnir odigran je u Beogradu, drugi turnir u Rumi, a treći u Pančevu. Sva tri turnira je osvojio RK Dinamo 1954, dok su RK Panonija i BRK Crvena zvezda bili izjednačeni do poslednjeg turnira.