DruštvoNaslovna

Proglašeno vanredno stanje na delu teritorije opštine Lučani

Nakon jučerašnjih obilnih i jakih padavina kao i grada veličine lešnika koji je padao na najvećem delu teritorije opštine Lučani, Štab za vanredne situacije je danas proglasio vanredno stanje na delu koji predstavlja dve trećine teritorije ove opštine.

Najveća šteta od grada i kiša pričinjena je na nekategorisanim putevima i poljoprivrednim zasadima, posebno na zasadima voća, maline, kupine i jagode.

Na osnovu sagledanih posledica, opštinski Štab za vanredne situacije je doneo odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije opštine, i to u naseljenim mestima: Rti, Gornja Kravarica, Donja Kravarica, Dučalovići, Markovica, Rtari, Negrišori, Grab, Guberevci, Dragačica, Kotraža, Lukovići, Rasovac, Kaona, Viča, Milatovići, Goračići, Lis, Vučkovivca, Dubac, Glog, Vlasteljice.

Komisije za procenu štete vrše obilazak terena nakon čega će izraditi izveštaj o nastaloj šteti koji će biti dostavljen Ministarstvu poljoprivrede na razmatranje za moguću pomoć poljoprivrednicima i opštini.

Inače, tokom jučerašnjeg dana, dejstvovano je sa osam protivgradnih stanica sa ukupno 50 ispaljenih protivgradnih raketa, što je značajno umanjilo posledice velikih gradnih oblaka a koji su prešli preko teritorije Opštine Lučani.

Štete nastale na poljoprivrednim usevima građani mogu prijaviti na pisarnici opštine u Guči i Lučanima svakog radnog dana od 7 do 15 sati.