NaslovnaSport

Veslači VK „Čurug“ vredno treniraju uz podršku lokalne samouprave i pokrajine

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je opštinu Žabalj. Najpre se sastao sa predsednikom opštine Urošem Radanovićem u zgradi lokalne samouprave, a zatim su zajedno posetili Veslački klub „Čurug“.

Poseti su prisustvovali i član Opštinskog veća za sport Zoran Šolaja i šef kabineta predsednika Opštine Stefan Medar.

Na konkursu za razvoj sporta u AP Vojvodini, opredelili smo 400 hiljada dinara za veslački klub u Čurugu, koji ima više od 50 aktivnih veslača. Danas smo se uverili da sportisti vredno treniraju, odlično funkcionišu i da imaju dobre uslove za trening, rekao je Basta.

Sekretar je dodao da je sa predsednikom opštine Žabalj razgovarao o daljem zajedničkom ulaganju u sport, omladinski sektor, te o otvaranju kancelarije za mlade.

 

 

Predsednik opštine Žabalj Uroš Radanović naglasio je da lokalna samouprava svake godine izdvaja više od 12 miliona dinara za sport.

Trudimo se da svim sportskim klubovima i udruženjima omogućimo nesmetano funkcionisanje i da svi naši sportisti imaju adekvatne uslove za treniranje i takmičenje, kazao je Uroš Radanović.

Radanović je dodao da je u planu povećavanje budžetskih sredstava za sport i sportsku infrastrukturu, u saradnji sa resornim sekretarijatom.

 

 

Veslački klub „Čurug“ osnovan je 2003. godine. Tokom gotovo dve decenije postojanja veslači su bili veoma uspešni i na takmičenjima su osvojili brojne medalje. Predsednik kluba Ivan Tucakov rekao je da bez podrške resornog sekretarijata i lokalne samouprave klub ne bi uspeo da dostigne nivo na kojem se trenutno nalazi.