Kultura

Na „Etno danu“ u Kačarevu učestvovalo 24 udruženja

U Kačarevu kod Pančeva je održana Manifestacija „Etno dan“, koju već treći put organizuje Udružnje žena „Etno kutak“ iz tog mesta.

Na ovogodišnjoj manifestaciji svoje radove predstavilo je 24 udruženja iz Pančeva, iz opština Kovačica, Opovo, Alibunar, ali i iz Beograda i Novog Sada. Finansijski manifestaciju je podržao pokrajinski Sekretarijat za poljoprivredu, kao i Grad Pančevo.

Svake godine od kada je Udruženje žena „Etno kutak“ iz Kačareva počelo da organizuje manifestaciju Etno dan povećavao se broj učesnika i gostiju. Udruženja u Kačarevu prikazuju svoje radove, gastronomske poslastice i stara jela.

 

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva otvorio je manifestaciju

 

Jedna ovakva manifestacija je veoma značajna za Grad Pančevo koji će uvak pomagati udruženjima žena, rekao je Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva na otvaranju.

Na ovogodišnji Etno dan došla su udružanja iz Pančeva i okoline, Banatskog Karlovca, Opština Kovačica i Opova, kao i gosti iz Beograda, Ovče i Novog Sada.

Manifestaciju Etno dan u Kačarevu podržava i gradski Savet za rodnu ravnopravnost i predsednica Ivana Rosić.

U kulturno-umetničkom programu ovogodišnjeg Etno dana predstavili su se članovi KUD „Čigra“ iz Pančeva, a pesme su recitovale i članice udruženja koja učestvuju u Etno danu.