NaslovnaSport

Streljaštvo: Aleksa Rakonjac osvojio bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije u trostavu za kadete

U Novom Sadu je za vikend održano Prvenstvo Srbije za kadete u trostavu 3×20 dijabola vazdušnom puškom, na kojem su nastupila četiri strelca Streljačke družine “Pančevo 1813“.

Aleksa Rakonjac je još jednom dokazao svoje kvalitete favorita ovog takmičenja, osvajanjem bronzane medalje sa 581 krugom u konkurenciji kadeta u trostavu 3×20 dijabola vazdušnom puškom. Vodio je do pred sam kraj meča, sa 196 u klečećem i 197 u ležećem stavu, ali je posustao u stojećem stavu i za dva kruga izgubio titulu, a za razliku od jednog centra i drugo mesto.

Aleksina dve godine mlađa sestra, Iva Rakonjac je osvojila petnaesto mesto sa 557 krugova u konkurenciji kadetkinja u trostavu 3×20 metaka vazdušnom puškom, a po prvi put su nastupile Teodora Kondić sa 529 i Ana Tokić sa 524 kruga. One su formirale i ekipu kadetkinja i osvojile peto mesto, ali su i stekle vredno iskustvo za nastupe u narednim godinama.

Nakon kraće pauze, Aleksa, Iva, Teodora i Ana će nastupiti u Sremskoj Mitrovici 1. i 15. septembra na Prvenstvu Vojvodine i Prvenstvu Srbije u trostavu 3x 10 metaka i 30 metaka u ležećem stavu serijskom malokalibarskom puškom u konkurenciji pionira.