NajaveNaslovna

Starčevo: Ex YU rock fest 10. i 11. avgusta

Kultni folk-rokeri „Nervozni poštar“ i tribjut bend „Vesele osamdesete“ nastupiće 10. avgusta, a legendarna „Ju grupa“ i mladi pank rokeri „Sindrom“ 11. avgusta u okviru „Eks-Ju rok“ festivala, koji će biti održan uz besplatan ulaz na centralnom Trgu neolita u Starčevu.

Ne postoji grupa koja nešto znači, a da nije nastupila na ovom festivalu. Posle 11 godina „Eks-Ju rok festa“ bilo je krajnje vreme da i „Ju grupa“ nastupi. Svi koji budu došli moći će da čuju Crnog leptira, Čudnu šumu, Mornara, Od zlata jabuka i druge poznate kompozicije. Sigurno dva sata dobre muzike i zabave, rekao je Žika Jelić, basista legendarne grupe.

Pevač i gitarista „Sindroma“, Miomir Adamović, izrazio je zadovoljstvo što je njegov bend dobio priliku da promoviše prvi album Navodna ljubav i da 11. avgusta nastupi pored „Ju grupe“.

Prve večeri „Eks-Ju festa“ kragujevačke „Vesele osamdesete“ izvešće brojne klasike jugoslovenskog pop i roka, pre nego što se na binu popne sarajevski „Nervozni poštar“, poznat po hitovima kakvi su Ženim se, Jugo, Jugo, Cirkus Kolorado, Salko dinamitaš…

Nadam se ćemo se lijepo provesti i zabaviti. Mi ćemo dati sve od sebe. Uglavnom radimo naše turneje pod nazivom ‘Vremeplov’. Krećemo do naše prve ploče Vazda gazda iz 1985. godine, pa dokle stignemo, najavio je basista „Poštara“, Dragan Đurđelija.

Predstavnik organizatora iz Mesne zajednice Starčevo, Petar Andrejić, podsetio je da je koncepcija festivala „predstavljanje najpopularnijih imena sa prostora bivše Jugoslavije, uz pružanje prilike neafirmisanim grupama da se predstave publici“.

Direktor Doma kulture Starčevo, Darko Ješić je istakao da ta ustanova 11 godina pruža podršku festivalu i da je „siguran da će zabava biti dobra“.

Suorganizator festivala je starčevački Kreativni kulturni klub, uz pomoć grada Pančeva.

Na „Eks-Ju rok festu“ u Starčevu do sada su nastupali Bajaga i „Instruktori“, „Riblja čorba“, „Plavi orkestar“, „Partibrejkersi“, „Atomsko sklonište“, „Van Gog“, „Psihomodo pop“, „Pekinška patka“, „Goblini“, „Hladno pivo“, „Ritam nereda“, „Majke“, „Babe“, Neno Belan, „Crvena jabuka“, Jura Stublić i „Film“, „Let 3“ i brojni drugi.