DruštvoNaslovna

Do kraja godine tri nova investitora u industrijskoj zoni Bačka Topola

Na prostoru gde je nekada bilo kukuruzno polje, danas se nalazi Industrijska zona Bačke Topole i prema rečima čelnika lokalne samouprave do kraja godine u Industrijskoj zoni biće i tri nova investitora.

Reč je o fabrici mleka, zatim kompaniji KITE, iz oblasti agroindustrije, koja se bavi poljomehanizacijom (zastupnik je svetski poznate firme “Džon dir”), semenskom robom i zaštitom bilja, dok kompanija MIDMAS trenutno oprema objekat i očekuje se da počne sa radom do sredine sledećeg meseca. Radovi na poboljšanju infrastrukture u Industrijskoj zoni su stvorili i sve preduslove za nove investitore.

Marko Predojević iz Bačke Topole, direktor “MIDMAS-a” objašnjava da su oni lokalno preduzeće i da su odlučili da investiraju u opštinu, tako što će da otvore i fabriku u Industrijskoj zoni.

Naša fabrika se nalazi u blizini i odlučili smo da povećamo proizvodnju. Odlični su uslovi, infrastruktura i i površina nam odgovaraju. Bavimo se proizvodnjom elektrouređaja, a sada otvaramo i pogon na površini od 9.000 kvadratnih metara u novoj industrijskoj zoni u Bačkoj Topoli. Novi,moderan pogon za proizvodnju sa grejanjem i hlađenjem, savremenom kontrolom magacina i kontrolom proizvoda biće na površini od 1.350 metara kvadratnih. Inače, redovno se predstavljamo na sajmu u Moskvi i primetano je povećanje upita za našim punjačima, pogotovo od strane kompanija iz unutrašnjosti Rusije. Radimo na tome da sa našim partnerima nastavimo rast našeg učešća na ruskom tržištu, kako bismo što više posla doneli u Bačku Topolu, rekao je Marko Predojević, direktor preduzeća MIDMAS.

Industrijska zona Bačka Topola

Da podsetimo, u industrijskoj zoni Jug posluju kompanije: AIK Bačka Topola, kafilerija „Žibel”, Industrija mesa Bačka Topola i „Perutnina-Ptuj”, dok u staroj zoni francuski „Lor”, „Kapriolo” fabrika bicikala, štamparija „Usluga”, „Kompart” i druge firme“, kaže Saša Srdić, predsednik Skupštine opštine Bačka Topola i dodaje da u toj zoni posluje više kompanija.

Nemanja Simović, predsednik UO Komgrad kaže da je ono najvažnije što su oni ispred lokalne samouprave Industrijsku zonu maksimalno uredili.

Putna infrastruktura je završena, kompletna kanalizaciona mreža i stvorili smo uslove za dolazak investitora i sa njima vodimo intenzivne razgovore. Naravno tu su nove trafo stanice i sve ono što je neophodan preduslov. Uz pomoć Vlade Republike Srbije vodimo razgovor sa jednom jakom slovačkom kompanijom koja takođe želi da kupi parcelu unutar industrijske zone i zaposliti nekih 150 novih radnika i mislim da smo zaokružili jednu lepu celinu, rekao nam je Nemanja Simović, predsednik UO Komgrad.

tekst: L.V.
foto: Sandra Iršević

Tekst je nastao u okviru projekta “Planovi za razvoj Opštine Bačka Topola” koji je realizovan uz podršku Opštine Bačka Topola. Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Centar za informisanje, obrazovanje i preduzetništvo “Oblak” i redakcija portala “Lokalne vesti”. Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove Opštine Bačka Topola.