DruštvoNaslovna

Ministar prosvete u poseti OŠ „Đura Jakšić“ u Čurugu

Ministar prosvete Mladen Šarčević posetio je Osnovnu školu „Đura Jakšić“ u Čurugu, kada je sa direktoricom škole, predsednikom opštine i članom opštinskog veća razgovarao o projektima koji su realizovani u toj školi, kao i o ulaganju u sam objekat.

Nakon toga, u zgradi lokalne samouprave u Žablju ministar se sastao sa čelnicima opštine.

Predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić zahvalio se ministru na poseti i na svakoj pomoći koja je usmerena na sektor obrazovanja u toj opštini.

Ministar se upoznao sa radom škole i imao je priliku da se uveri koliko lokalna samouprava ulaže u obrazovanje. U prethodnih godinu dana uložili smo značajna sredstva u obrazovanje, počev od infrastrukture, preko opremanja objekata, do proširenja kapaciteta, dodatnog tehničkog osoblja i unapređenja rada obrazovnih ustanova, naglasio je Božić.

 

 

Ministar Šarčević je istakao da sve ono što je video u čuruškoj školi nije ništa manje kvalitetno od onoga u školama u Beogradu, Novom Sadu i drugim velikim urbanim centrima.

S obzirom na to da sam obišao celu šajkašku oblast u jednom danu, ono što mi je u šajkaškoj posebno zanimljivo je što ljudi u obrazovanju prate sve što reforma obuhvata i to primenjuju, kazao je Šarčević.

Nakon završene rekonstrukcije osnovne škole u Čurugu i ulaganja u đurđevačku školu, u toku je obnova škole u Gospođincima, a najavljena je adaptacija celog objekta žabaljske škole. Procenjuje se da će projekat rekonstrukcije žabaljske škole vredeti preko 30 miliona dinara, a biće završen tokom sledeće godine.

 

Izvor: zabalj.rs