DruštvoNaslovna

Penzioneri Kovačice opet najbolji u sportu u Južnom Banatu

Regionalna Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba održana je 16. oktobra u Opovu, u organizaciji Opštinskog udruženja penzionera. Na Olimpijadi je učestvovalo osam udruženja penzionera i 120 takmičara iz celog južnobanatskog okruga.

Penzioneri Kovačice odbranili su titulu najboljih u Južnom Banatu i ponovo pobednički pehar odneli kući. Kovačički penzioneri osvojili su prvo mesto u pikadu i fudbalu, drugo mesto u košarci a četvrto u šahu. U ukupnom bodovanju penzioneri Kovačice osvojili su 80 bodova što je bilo dovoljno da u finalnom plasmanu ponovo zauzmu prvo mesto, kao i prošle godine.

Pored druženja, doručka i ručka u Hotelu „Stari Banat“ južnobanatski penzioneri su se takmičili u četiri sportske discipline: šah, fudbal – šutiranje na male goliće, košarka – izvođenje slobodnih bacanja i pikado. Osim takmičenja u šahu, koje je održano u maloj sali Hotela „Stari Banat“, ostala takmičenja su održana na terenima sportsko – rekreativnog centra. Lepo vreme je poslužilo takmičare i goste, tako da su mnogi od njih slobodne trenutke iskoristili za šetnju i bolje upoznavanje Opova.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić bio je domaćin sastanka svih predsednika gradskih i opštinskih udruženja penzionera Južnog Banata, na kome su učestvovali i predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić i predsednik Saveza penzionera Vojvodine Milan Nenadić.

Kako prenosi Glas Opova, predsednik Udruženja penzionera Opštine Opovo Žika Nestorović smatra da je organizacija manifestacije bila odlična i posebno istakao da je ova opština posle dugo vremena organizator regionalne Olimpijade trećeg doba.

Predsednik nacionalnog saveza penzionera Andreja Savić istikao je dobar primer saradnje lokalne samouprave i lokalnog udruženja penzionera u Opovu što nije čest slučaj.

I predsednik pokrajinskog saveza penzionera Milan Nenadić pohvalno govori o brizi lokalne samouprave prema svom najstarijem građanstvu, jer su se penzioneri u Opovu lepo družili, obogaćujući svoj društveni život.

Foto: Udruženje penzionera Kovačica