DruštvoNaslovna

Pančevo: Učenice OŠ Isidora Sekulić učestvovale na Evropskom prvenstvu u robotici u Zagrebu

Tijana Stanković i Martina Tutić, učenice osnovne škole Isidora Sekulić iz Pančeva, učestvovale su na Evropskom prvenstvu u robotici „MakeX“, koje je održano u Zagrebu 12. oktobra.

Tijana i Martina na takmičenju u Zagrebu

One su tamo ostvarile zapažen uspeh – stigle su do polufinala. Taj uspeh je još veći jer je ova mala, ali vredna ekipa imala vrlo malo vremena za pripremu, a prvi put se takmiče (tim koji je ostvario plasman na ovo takmičenje činili su učenici koji su sada srednjoškolci i zato nisu imali pravo da učestvuju).

Učenice je za ovaj sjajan uspeh pripremila i na takmičenju ih bodrila njihova nastavnica informatike i računarstva Ivana Vlačić.

Na stazi koja je predviđena za takmičenje učestvovala su dva robota iz različitih timova – svaki prvo rešava tri zadatka, a zatim imaju zajedničku misiju i na kraju se takmiče u ubacivanju loptica i prstenova u gol.

Samo učešće na takmičenju ovog nivoa izuzetna je referenca za ovu pančevačku školu, a dodatno raduje što su jedna od pet škola u Srbiji koja je, zahvaljujući sjajnim postignućima u ovoj oblasti, kompletirala opremu za Mbot robote za korišćenje u dodatnoj nastavi.