DruštvoNaslovna

Pančevo obeležava Dan grada

U Pančevu se danas obeležava Dan grada. Mitrovdan se obeležava kao Dan grada Pančeva u znak sećanja na 8. novembar 1918. godine kada je srpska vojska pod vođstvom kapetana Petra Aračića oslobodila grad od Austrougara i pripojila ga matici Srbiji.

Danas, na Dan grada Pančeva, kao i svakog 8. novembra, u 12 sati u Kulturnom centru, biće održana svečana sednica Skupštine grada na kojoj će biti uručene Novembarske nagrade. Prema odluci Komisije ovogodišnji dobitnik je slikar Vuk Vučković, a priznanje će mu uručiti gradonačelnik Saša Pavlov.

Ove godine biće dodeljeno i priznanje Počasni građanin grada Pančeva, koje je po odluci Skupštine grada a na predlog gradonačelnika pripalo Milanu Grujiću, direktoru nemačke kompanije ZF Srbija.

U pratećem delu programa obeležavanja Dana grada večeras u 19 sati u Narodnom muzeju Pančevo građani će moći da prisustvuju svečanom otvaranju izložbe slika Uzbudljivi gradovi ovogodišnjeg laureata Novembarske nagrade Vuka Vučkovića, na kojoj će premijerno biti izložena najnovija, sedma, slika iz kolekcije, a u pitanju je njegov rodni grad Pančevo.