DruštvoNaslovna

Premijerka Brnabić u Kovinu: Važna izgradnja lokalnih i regionalnih puteva

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će u Kovin doći turski investitor „Mel tekstil“, koji proizvodi navlake za automobilska sedišta, a koji će otvoriti 300 novih radnih mesta.

Brnabić je u Deliblatu, gde je danas otvorila obnovljenu deonicu puta od Kovina ka tom mestu rekla da su završeni pregovori, kao i da će turski investitor već u prvoj godini otvoriti 100 novih radnih mesta, a posle i svih 300.

Ona je navela da je rekonstruisani put, na kome je presvučen asfalt, dug više od devet kilometara i omogućava stanovnicima Deliblata i Mramorka, kao i posetiocima Specijalnog rezervata prirode „Deliblatska peščara“ nesmetani prolaz.

Važni su auto-putevi i brze saobraćajnice, ali je jednako važno izgraditi i lokalne i regionalne puteve, poručila je ona.

Premijerka je podsetila da je u Srbiji izgrađeno na stotine kilometara takvih puteva.

Brnabić je istakla da je važno da se u Srbiji tako radi i investira da ne postoje građani i opštine prvog i drugog reda. Takođe, ona je najavila rekonstrukciju puta Deliblato – Mramorak.

Pred nama je rekonstrukcija puta Deliblato – Mramorak što ćemo uraditi jer ne dajemo prazna obećanja, nego radimo i završavamo, rekla je ona.

Premijerka je napomenula da i predsednik Srbije Aleksandar Vučić često podseća da treba više uraditi za Banat.

Brnabić je najavila da će i u strateškom investicionom planu „Srbija 2025“, koji će biti predstavljen do kraja godine, značajna sredstva biti izdvojena za lokalne i regionalne puteve, jer je Vladi Srbije stalo do svakog građanina.

 

 

Predsednica opštine Kovin Sanja Petrović ukazala na to da je lokalna samouprava u proteklih godina uložila 10 miliona dinara u puteve i istakla dobru saradnju i razumevanje republičkih vlasti.

Petrović je ocenila da premijerka Srbije i predsednik Srbije daju svoj maksimalni doprinos da Srbija bude uređena država.

Izvor: www.srbija.gov.rs