DruštvoNaslovna

Na krivinama u opštini Plandište postavljena nova zaštitna ograda

Na zahtev meštana opštine Plandište, lokalna samouprava je ovih dana zamenila dotrajalu i uništenu odbojnu zaštitnu ogradu na brojnim krivinama i kanalskim propustima, kako bi se saobraćaj bezbedno odvijao.

Najkritičnija je bila deonica od Plandišta ka Velikom Gaju, gde je uz odbojnu ogradu postavljena i prateća saobraćajna signalizacija.

Zaštitna ograda je postavljena i u blizini svih škola i vrtića, kako bi se povećala bezbednost najmlađih meštana.

Savet za bezbednost saobraćaja kontinuirano tokom cele godine radi na realizaciji projekata koji se tiču povećanja opšte bezbednosti saobraćaja. Kroz realizaciju ovih projekata i akcija želimo da proširimo svest građana oko neophodnosti poštovanja saobraćajnih pravila, da radimo na edukaciji najmlađih učesnika u saobraćaju, sa jednim krajnjim ciljem da se svi osećaju sigurno i bezbedno. Kao deo projekta, zaštitnu ogradu smo postavili u Ulici Vojvode Putnika, kod osnovne škole Dositej Obradović, u dužini od 120 metara, izjavio je predsednik Opštine Plandište Jovan Repac.

U okviru realizacije ovog projekta postavljene su i odbojne zaštitne ograde sa pratećom saobraćajnom signalizacijom na deonici lokalnog puta Plandište – Veliki Gaj.

Na osnovu zahteva građana Opštine Plandište, u okviru ovog projekta zamenili smo i odbojne zaštitne ograde na krivinama i kanalskim propustima, obzirom da su tokom vremena vidno oštećeni i predstavljaju opasnost za sve učesnike u saobraćaju, dodao je Repac.

Vrednost ovog projekta je 700.000 dinara, koje je lokalna samouprava obezbedila iz svog budžeta.