DruštvoNaslovna

Pančevo: ispred porodilišta zasađeno drvo u čast prvorođene bebe u 2020. godini

U okviru kampanje Pokrajinskog ombudsmana „Za novi život“ danas su u krugu pančevačke bolnice, ispred porodilišta, Jelena Stojković Sokolović, ombudsman Grada Pančeva i Zoran Milošević, pomoćnik direktora Opšte bolnice Pančevo za nemedicinske poslove zasadili drvo za prvo dete koje je u Pančevu rođeno u 2020. godini.

Jelena Stojković Sokolović, ombudsman Grada Pančeva zajedno s predstavnikom Opšte bolnice u Pančevu zasadila je drvo ispred porodilišta u Pančevu.

Zamoljena sam od strane pokrajinskog ombudsmana da prisustvujem, učestvujem i dam doprinos u ime Pokrajinskog ombudsmana ovoj izuzetno lepoj inicijativi koja slavi rađanje novog života, rađanje magije koja je kompatibilna sadnji drveta koje pušta korenje, raste i razvija se. Akcija je značajna jer dajemo život i čuvamo odnosno unapređujemo životnu sredinu za buduća pokolenja, izjavila je Stojković Sokolović.

Zoran Milošević, pomoćnik direktora Opšte bolnice Pančevo izjavio je da je svima u Bolnici čast što su domaćini ove sjajne akcije koja nosi naziv „Za novi život“ u okviru koje je zasađeno drvo u čast prvorođene bebe u ovoj godini.

Naša je želja da bude što više beba i u ovoj i u svakoj narednoj godini. Svedoci smo bele kuge u našoj zemlji i bićemo tu za sve buduće akcije koje za cilj imaju podsticanje rađanja. Zadovoljstvo mi je što sam mogao da zasadim drvo u krugu bolnice, gde se iza nas nalazi rekonstruisani internistički blok i porodilište. Planovi su da se u ovoj godini započne i rekonstrukcija ovog dela zgrade gde će neke nove bebe i njihove mame imati bolje uslove od ovih koji su sada, izjavio je Zoran Milošević.

 

 

U akciji sadnje u Pančevu pomogli su i radnici JKP Zelenilo, Pančevo.

U okviru kampanje „Za novi život“, Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman, u saradnji sa opštim bolnicama, organima i službama opština i gradova, uključujući lokalne ombudsmane, posadiće po jedno drvo u ime svakog prvog deteta koje se u novoj godini rodi u mestima u AP Vojvodini.

Suočeni sa gorućim pitanjima koja nam postavlja demografska slika naših prostora, ali i sa globalnom pretnjom od klimatskih promena koje ne biraju podneblje, danas je posebno važno raditi na afirmaciji prava deteta na očuvanje i razvoj svog identiteta, kao i na poštovanje nacionalnih vrednosti zemlje u kojoj živi, te prava na zdravu životnu sredinu. Zato puštanje i učvršćivanje korena, kao simbola svačijeg identiteta, predstavlja nužni uslov za kasnije širenje „krila“ kod naše dece i od presudnog je značaja za dalju zaštitu i unapređenje ljudskih prava, navodi se u saopštenju Pokrajinskog ombudsmana.

Osim u Pančevu, akcije sadnje drveta biće sprovedene i u Novom Sadu, Vrbasu, Somboru, Subotici, Zrenjaninu, Vršcu i Sremskoj Mitrovici.