DruštvoNaslovna

COMNET: Šabac dodelio sredstva “podobnim” medijima

Udruženje elektronskih medija Comnet ukazuje na uočljivo jednostran kriterijum po kome su dodeljena sredstva na poslednjem konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz budžeta grada Šapca.

Naime, jasno je da je većina sredstava od ukupno 35.500.000,00 dinara dodeljena medijima sa uređivačkom politikom bliskom vladajućim strankama u gradu Šapcu.

U tom kontekstu upitna je i količina novca, a reč je o čak 10.000.000,00, koje je dobila TV Šabac, na čiji rad stručna javnost već duže vreme ima ozbiljne primedbe, pre svega zbog otvorene bliskosti sa gradskom vlašću u samom Šapcu i jednostrane uređivačke politike.

Udruženje elektronskih medija Comnet zato očekuje od novinarskih strukovnih udruženja UNS i NUNS oštru reakciju ove očigledne zloupotrebe i manipulacije novcem u korist, šabačkoj vlasti, “podobnih“ medija na pomenutom konkursu. U suprotnom, mogli bismo steći utisak da su njihove reakcije i osude vredni samo slučajevi u kojima je novac dodeljen medijima čija uređivačka politika nije po njihovoj volji.

ComNet Saopštenje