DruštvoNaslovna

Pančevo: Pokrenut nadzor nad radom Centra za socijalni rad zbog slučaja seksualnog nasilja

Zaštitnik građana pokrenuo je postupak nadzora nad radom Centra za socijalni rad u Pančevu na osnovu saznanja iz medija o slučaju seksualnog nasilja oca nad sedamnaestogodišnjom ćerkom, saopšteno je danas.

U dopisu koji je uputio Centru za socijalni rad, Zaštitnik građana Zoran Pašalić je zatražio podatke o tome da li je porodica devojčice od ranije na evidenciji Centra za socijalni rad „Solidarnost“ iz Pančeva, te ako jeste, koje aktivnosti iz nadležnosti Centra su preduzete u prethodnom periodu.

Zaštitnik građana je zatražio i da se dostave podaci o aktivnostima iz nadležnosti Centra koje su preduzete povodom saznanja o tom slučaju u cilju zaštite prava i najboljih interesa devojčice i o saradnji Centra za socijalni rad sa policijom.

Kako se navodi u saopštenju, Zaštitnik građana je pokrenuo postupak nadzora na osnovu saznanja iz medija da je 17-ogodišnja devojčica iz Pančeva bila žrtva seksualnog nasilja od strane oca koji je uhapšen i kojem je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu.

Mediji su preneli da je pre dva dana uhapšen V. J. (43) iz Pančeva zbog sumnje da je snimao seksualne odnose sa svojom maloletnom ćerkom (17) i video-snimke slao svojim prijateljima preko Fejsbuka, nudeći i njima svoju ćerku za novac.

Izvor: Tanjug