NaslovnaSport

AK „Dinamo“: četiri medalje na Otvorenom prvenstvu Beograda za pionire

Na stadionu Vojne akademije u Beogradu danas je održano otvoreno Prvenstvo Beograda za pionire. Takmičenje je okupilo sve klubove iz beogradskih opština, ali i mnoge klubove iz okoline Beograda i Vojvodine.

Sprinterske i bacačke discipline su bile sa izuzetnom konkurencijom, jer se kvalitet u tim disciplinama uglavnom nalazi u ovom delu Srbije.

AK „Dinamo“ iz Pančeva je nastupio sa 8 takmičara i osvojio je četiri medalje.

Marija Mrkela nastavlja sa sjajnim rezultatima. Na takmičenju je trčala 300m i osvojila zlatnu medalju rezultatom 42,20. To je za nju prosečan rezultat, ali za sve ostale rezultat vredan pažnje. Moramo napomenuti da se od Marije očekuju samo pobede u svojoj konkurenciji, objasnio je trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Lana Cvetkoski je u bacanju koplja osvojila zlatnu medalju pobedničkim hicem od 31,78m.

Lana je u velikom usponu forme i u njoj je klub dobio jednog vrsnog kopljaša koji na svim takmičenjima pokazuje stabilnost i visoki nivo rezultata, kaže trener.

Anđela Kićović je u bacanju koplja osvojila bronzanu medalju hicem od 27,35m.

Možda smo u ovoj diciplini očekivali duplu pobedu, ali je Anđela zbog tehničkih problema u bacanju osvojila samo treće mesto, dodaje Ljupčo Cvetkoski.

Mateja Konrad osvajanjem bronzane medalje u bacanju kugle potvrđuje ozbiljan i kvalitetan rad sa bacačkom sekcijom u AK ,,Dinamo“. Mateja je na samom svom trenažnom početku i od njega se tek očekuju vrhunski rezultati.

Ovo je početak sezone, a rezultati su na visokom nivou. AK ,,Dinamo“ se i ove godine bori da bude jedan od najuspešnijih atletskih kolektiva u Srbiji.

Decenijama smo među 6-7 najkvalitetnijih klubova u Srbiji po zvaničnom rangiranju Srpskog atletskog saveza. Do sada smo imali veliku podršku lokalne samouprave, te se nadamo da će i ove godine podržati najuspešnije opštinske klubove u svim stortovima da bismo mogli dostojno da reprezentujemo naš grad Pančevo, zaključio je trener prof. Ljupčo Cvetkoski.