DruštvoNaslovna

Pančevo: „Pantransport“ uveo digitalizovane mesečne karte, uskoro i onlajn kupovina autobuskih karata

Otkako je „Pantransport“ preuzeo obavljanje usluge javnog prevoza putnika u Pančevu uveden je i savremeni elektronski sistem naplate karata, od prošlog meseca izdaju se ditigalizovane mesečne i godišnje karte, a uskoro će biti omogućena i kupovina autobuskih karata putem interneta.

Na autobuskoj stanici postavljeni su moderni digitalni čitači peronskih karata, a u čekaonici autobuske stanice postavljen je displej na kojem možete pratiti red vožnje odnosno termine za dolaske i odlaske autobusa.

„Pantransport“ je od prvog dana puno uradio na polju digitalizacije poslovanja prateći aktuelne trendove u toj oblasti. Ugovorna obaveza im je bila da u roku od godinu dana od početka poslovanja uvedu nov sistem naplate karata u vozilima.

 

 

Radomir Vidojević, direktor „Pantransporta“ kaže da su oni ugovorne obaveze izuzetno ozbiljno shvatili i već u prvim danima su počeli sa implementacijom nove tehnološke platforme koja služi za naplatu karata, tiketing i generalno monitoring čitavog sistema javnog prevoza.

Razmotrili smo nekoliko poslovnih ponuda od relevantnih kompanija koje se bave time i na kraju smo odlučili da je za nas najbolje da kompletno softversko rešenje i opremu investiramo mi, da radimo to bez partnera. U ovom trenutku smo na dobrom putu da već od sredine septembra imamo potpuno zaokružen sistem naplate karata i možemo da kažemo da smo završili svoju investiciju i ispunili ugovornu obavezu u tom delu. Od prvog dana imali smo potpuno inovativan sistem prodaje karata u vozilima. Iz aparata izlaze elektronske karte gde je svaka mogućnost manipulacije svedena na najmanju moguću meru, kaže direktor Vidojević.

 

 

Od 25. jula počela je prodaja mesečnih i godišnjih pretplatnih karata u potpuno novom, digitalizovanom, formatu.

Imamo personalizovane karte, da se slikovito izrazim, možete ih smatrati elektronskim novčanicima. Svaki put će putnik na jednostavan način moći da dopuni svoj kredit, a sve ono što je ranije bilo uobičajeno pri kupovini: čekanje u redovima i slično će postati deo prošlosti. U ovoj fazi prikupljamo baze za izdavanje tih karata, a kasnije ćemo razviti prodajnu mrežu gde će svi građani moći na više lokacija u gradu da dopune svoje mesečne račune. Centar prodajnih dešavanja i beskrajnih redova na autobuskoj stanici u vreme prodaje mesečnih karata vrlo brzo postaće prošlost. Putem sajta www.pantransport.rs do kraja septembra biće pokrenuta nova usluga. Građani će imati mogućnost onlajn kupovine karata svih kategorija koje budu na sajtu nabrojane. Mislim da ćemo na taj način iskoristiti sve mogućnosti koje nam u ovom trenutku tehnologija pruža, kaže Radomir Vidojević.

Do kraja godine u „Pantransportu“ je u planu da se zaokruži na prvom mestu sistem elektronske naplate karata uz sprovođenje i marketinške kampanje koja bi trebalo građanima da približi novi sistem naplate i kupovine autobuskih karata.

Više informacija o redovima vožnje, ali i poslovanju ovog preduzeća možete pratiti na sajtu www.pantransport.rs.