KuhinjaNaslovnaTurizam

Turistička organizacija Pančevo na „Good food & wine“ festivalu na Sava Promenadi

Sajam tradicionalne hrane i vina, centralni događaj u okviru drugog “Good Food & Wine Festivala”, održan je 5. septembra na Sava Promenadi (plato iza zgrade Belgrade Waterfront Galerije u Karađorđevoj). Sajam je otvorio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. 

Na Sajmu se predstavilo više od sedamdeset izlagača iz Srbije i regiona, lidera u industriji hrane i vina, ali i veliki broj malih proizvođača autentičnih proizvoda sa ovih prostora.

Sajam tradicionalne hrane i vina u okviru „Good Food & Wine Festivala“ koji je održan pod sloganom „Okusi ljubav na reci“, pripremio je bogatu gastronomsku ponudu, ali i veliki broj zabavnih i edukativnih sadržaja. Posetioci su imali priliku da uživaju u degustaciji vina, domaćih rakija, organskim sokovima, pršuti, sirevima i drugim delikatesima, kao i da kupe proizvode po sniženim cenama.

Budući da se Sajam održava u specifičnim okolnostima, uz primenu svih propisanih epidemioloških mera, posetioci su uživali u degustaciji vina, domaćih rakija, organskim sokovima, pršuti, sirevima i drugim delikatesima. Ljubitelji vina i dobrog zalogaja na Sajmu su imali priliku da kupe proizvode po sniženim cenama, ali i da se zabave uz različite sadržaje tokom celog sajamskog dana.

Ulaz je bio besplatan, a svi posetioci su imali šansu da dobiju i neki od 10.000 poklona koje su darovali izlagači, ali i da okušaju sreću u nagradnim igrama koje su pripremili organizatori.

Na glavnoj bini, na prezentacijama i radionicama, zainteresovani su mogli da nauče zanimljivosti o srpskoj gastronomiji i sve popularnijoj vinskoj industriji na ovim prostorima.

U skladu sa simbolikom koju hleb ima u srpskoj tradiciji, na  izložbi hleba „Hleb naš nasušni“ Pekara Pančevo predstavila je umeće pravljenja proizvoda od testa, inspirisanih narodnom tradicijom.

Pod okriljem “Good Food & Wine Festivala” Turistička organizacija Vojvodine održala je svoju tradicionalnu manifestaciju „Dani Vojvodine“ u okviru koje se na posebnom štandu predstavila i Turistička organizacija Pančevo.

Za umetnički deo programa bilo je zaduženo Kulturno-umetničko društvo “Abrašević” iz Beograda u okviru proslave 115. godina postojanja.

„Good Food & Wine Festival“ organizovalo je udruženje Centar Spektar, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Sekretarijata za privredu Grada Beograda.