NaslovnaSport

Mihal Šulja najbolji ultramaratonac u Srbiji

Na Paliću je održano Prvenstvo Srbije u ultramaratonu. U jedinoj pravoj ultramaratonskoj disciplini koja se boduje za svetsko prvenstvo sledeće godine najuspešniji je bio atletičar AK ,,Dinama“ iz Pančeva Mihal Šulja.

Ubedljiva pobeda koja niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Toliko je bio superioran da je imao brže prolaze i od trkača na mnogo kraćim distancama a koji su se okitimi medaljama. Dominacija i superiornost Mihala Šulje.

Naglasićemo da je on bio i zvanični rekorder Srbije u ovoj najtežoj atletskoj disciplini, kao i učesnik svetskog prvenstva u Francuskoj. Cilj nam je da sledeće godine baš na svetskom prvenstvu za koju je ostvario normu postavi apsolutni rekord Srbije ali o tome nekom drugom prilikom, kaže prof. Ljupčo Cvetkoski.

Mihal Šulja je pre nešto više od mesec dana pobedio na najprestižnijoj trci u Slovačkoj u kategoriji ultramaratona, a to je trka kroz celu Slovačku gde je istrčao 358km za 58 sati. Neverovatan podvig svojstven samo najizdržljivijim atletičarima u koje spada Mihal Šulja.

Cilj sledeće godine svetsko prvenstvo i apsolutni rekord Srbije u ultramaratonu.