NaslovnaSport

Atletika: Ekipa seniora AK „Dinamo“ peta u Srbiji

Na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici 4. oktobra održano je Ekipno prvenstvo Srbije za seniore i seniorke. Na takmičenju su bile prisutne sve najbolje ekipe u Srbiji u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Sve što je najbolje u srpskoj atletici bilo je na Ekipnom prvenstvu Srbije za seniore i seniorke u Sremskoj Mitrovici.

Atletski klub ,,Dinamo“ Pančevo nastupio je u obe kategorije i ponovio veliki uspeh osvojivši peta mesta u obe kategorije.

To je veliki uspeh za AK ,,Dinamo“ ako naglasimo da je samo AK ,,Proleter“ iz Zrenjanina ispred nas od svih klubova u Vojvodini. Naglasićemo da je Zrenjanin ove godine dobio novu atletsku stazu i to se odmah reflektovalo na rezultat u ekipnoj konkurenciji. Na ekipnim prvenstvima su zastupljene sve discipline za koje nemamo niti minimalne uslove za vežbanje na primer skokovi u dalj, vis troskok, prepone… Jedina smo ekipa koja ne trenira na atletskom stadionu. Ako naglasimo da je AK ,,Dinamo“ u ženskoj i muškoj konkurenciji nastupio sa najmlađim ekipama na takmičenju uspeh dobija još više na vrednosti, kaže trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Pošto je već kraj sezone nije bilo spektakularnih rezultata, ali je kompletna ekipa dala svoj maksimum i nije bilo nikakvih kikseva što je na ekipnim takmičenjima najbitnije.

Posle izuzetno velikog uspeha AK ,,Dinamo“ se učvrstio na visokoj šestoj poziciji po bodovanju uspešnosti klubova u Srbiji.

Ekipu su predvodili predsednik kluba Zoran Božanić, treneri Slobodan Marinkov i Ljupčo Cvetkoski uz nesebičnu pomoć roditelja.