NaslovnaSport

Plandište: Obnovljen streljački klub „Planteks 1981“

Streljačka porodica Srbije se širi, broj klubova u našoj zemlji raste. Nova vest koja potvrđuje ovu činjenicu stiže iz Južnobanatskog okruga. U mestu Plandište reaktivirana je Streljačka družina „Planteks 1981“.

Klub je osnovan je pre 39 godina, ali je krajem 20. veka prestao sa radom.  Zaljubljenici u streljaštvo, predvođeni trenerima Davorom Ćalićem i Duškom Majstorovićem, su pre nekoliko meseci okupili nekoliko desetina mladih i obnovili rad kluba.

Takmičenjem mlađih kategorija u Plandištu, ovog vikenda je svečano obeležen novi početak rada „Planteksa 1981“.

Svečanosti su prisustvovali brojni gosti, između ostalih Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište, dok je Streljački savez Srbije predstavljao Ivan Manojlović, član stručnog štaba SSS.

Ivan Manojlović se, u ime Saveza, obratio domaćinima i mladim strelcima, poželeo im uspeh i podelio savete za budući rad.

Mreža streljačkih klubova u Srbiji se širi. Sve nas u Savezu raduje činjenica da i u Plandištu dobijamo novu bazu. Nadam se da će streljački radnici i strelci u Plandištu uspeti u nameri da napreduju i naprave stabilan klub. Veliko mi je zadovoljstvo što vidim da se i u Plandištu neguje tradicija streljaštva i lovstva uopšte. Streljaštvo kao sport i olimpijska disciplina zauzima veoma visok rang u svetu i stoga ga treba negovati kod mladih. Prvi put sam ovde u Plandištu i oduševljen sam koliko je dece zainteresovano za ovaj sport, izjavio je Manojlović nakon posete.

Opština pomaže klubu

Očigledno je da entuzijazam i velika želja za uspehom ne nedostaju, a to je jedan od osnovnih preduslova. Članovi Planteksa treniraju u streljani u okviru lovačkog doma, klub ima podršku Opštine Plandište.

Lokalna samouprava već duži niz godina intenzivno radi na razvoju sporta i kulture, na promociji sporta i zdravog načina života i jako mi je drago što možemo i Sportsko udruženja Streljačka družina „Planteks 1981“ da uvrstimo u granu sporta u Plandištu i što imamo još jedan klub u kom naša deca mogu da treniraju. Streljaštvo je nešto novo u Plandištu i već sada nailazi na veliku popularnost kod mlađih kategorija, posebno jer ih na ovaj način treneri uče odgovornosti, koncentraciji i podstiču na rad i napredak. Lokalna samouprava će uvek podržavati i pomagati sportska udruženja, naročito ako ona uključuju i rad sa decom svih uzrasta, istakao je predsednik Opštine Plandište Jovan Repac.

Svi učesnici revijalnog takmičenja zaslužuju čestitke, ali da ipak pomenemo osvajače medalja. U kategoriji pionira zlatnu medalju osvojila je Tamara Grozdanovski, srebrnu Sofija Popović, a bronzanu Danijel Boc. U kategoriji lovačkog podmlatka zlato je pripalo Draganu Zdraveskom, srebro Nemanji Ćurčiću i bronza Mihajlu Nedimoviću.

„Planteks“ će uskoro debitovati na Prvenstvu Srbije serijskom vazdušnom puškom u Beogradu narednog vikenda. Uključiće se i u regionalna takmičenja. Mladi strelci to jedva čekaju.