NaslovnaSport

Ksenija Mrkela pobedila u finalu krosa RTS-a

Ksenija Mrkela iz Pančeva, članica Atletskog kluba „Dinamo“, pobedila je na današnjem krosu RTS-a u Zaječaru, u trci na 500 metara.

Finale krosa RTS-a održano je danas na gradskom hipodrumu u Zaječaru. Kros je održan u okviru Prvenstva Srbije u krosu za sve uzrasne kategorije.

Zbog utrošenih finansijskih sredstava za ovu takmičarsku godinu AK „Dinamo“ nije bio u mogućnosti da učestvujemo kao ekipa na Prvenstvu Srbije u krosu. Napominjemo da smo kao ekipa u poslednje četiri godine dva puta bili ukupni pobednici Prvenstva Srbije u krosu. Dva puta smo zauzeli drugo mesto. Posle dugog razmatranja finansijske situacije morali smo odustati od ovog takmičenja, objasnio je trener Ljupčo Cvetkoski.

Da se ipak održi tradicija pobrinuli su se roditelji, pa je AK „Dinamo“ nastupio sa dve takmičarke na krosu RTS-a. U konkurenciji atletskih škola nastupile su Jana Grujić i Ksenija Mrkela.

Ksenija Mrkela je ponovo ubedljivo pobedila, ovog puta u trci na 500m. Fantastična trka, ubedljiva i niti u jednom trenutku njena pobeda nije dolazila u pitanje. Imponuje njen pobednički mentalitet kakav poseduju samo veliki sportisti. Jana Grujić u istoj trci osvojila je sedmo mesto. Mišljenja smo da Jana može mnogo bolje što će sigurno pokazati u sledećim nastupima, kaže trener Cvetkoski.