NaslovnaSport

Četiri medalje za atletičare Dinama na Otvorenom prvenstvu Beograda

Atletski klub „Dinamo“ iz Pančeva nastupio je danas sa najjačom ekipom na Otvorenom prvenstvu Beograda za mlađe juniore. Takmičenje je održano u atletskoj dvorani u Beogradu. Osvojene su četiri medalje: tri zlatne i jedna srebrna.

Ljupčo Cvetkoski, trener, kaže da su atletičari Dinama još uvek u periodu intenzivnih priprema za zimsku sezonu.

Od sledećeg vikenda počinju državna prvenstva i tek tada će naši atletičari postizati maksimalne rezultate. Ali i pored nastupa iz punog treninga naši atletičari su postigli izvanredne rezultate. Marija Mrkela ponovo sjajna. Pobedila je u obe trke u kojima je nastupila. U trci na 200m pobedila je rezultatom 25,83, a na 400m pobedila je rezultatom 59,80. Ona je došla sa priprema pre devet dana i vidi se mali nedostatak brzine. Na tome ćemo se bazirati u narednom periodu. Ona je naša najopterećenija atletičarka, jer je očekuje pregršt takmičenja u narednih 30 dana, kaže trener Cvetkoski.

Sjajna je bila i nova članica „Dinama“ Sanja Marić. Sanja je ostvarila ubedljivu i superiornu pobedu na 800m novim ličnim rekordom od 2,16.

Ako naglasimo da je to bila taktička trka možemo sa zadovoljstvom da kažemo da je Sanja izuzetno spremna. Ovo je samo dokaz da se stručnim radom može postići mnogo, ocenio je trener Cvetkoski.

Strahinja Stevšić je u jednoj taktičkoj trci osvojio drugo mesto i srebrnu medalju rezultatom 2.03,40. Strahinja je prošle nedelje trčao ravno 2 minuta.

Anđela Kićović je u trci na 1.500 m osvojila 4. mesto novim ličnim rekordom od 5.43. Od nje se tek očekuju dobri rezultati.

Andreja Božanić je trčao 800m i bio četvrti u svojoj grupi.

Rezultatski nije mogao bolje, jer je zbog operacije zuba propustio treninge u poslednjih 10 dana, a to se odrazilo na rezultat, kaže trener.

Prvo takmičenje koje dolazi je Prvenstvo Srbije za starije juniore sledećeg vikenda.

Na tom takmičenju ćemo nastupiti sa najjačom ekipom, ali su svi oni uglavnom mlađi juniori. Možemo samo obećati veliko zalaganje i da ćemo opravdati ulogu jednog od najboljih klubova u Srbiji, zaključio je u svom izveštaju trener Ljupčo Cvetkoski.