NaslovnaSport

Uspešan nastup atletičara Dinama iz Pančeva na Prvenstvu Srbije za starije juniore

U atletskoj dvorani u Beogradu ovog vikenda održano je Prvenstvo Srbije za starije juniore. AK ,,Dinamo“ Pančevo nastupio je sa osmoro atletičara. To su uglavnom bili mlađi juniori i pioniri, ali su se oni ravnopravno takmičili sa starijim juniorima.

To je smena generacije neminovna u sportu. I pored svega imali su izuzetno uspešan nastup.

Ponovo je blistala Marija Mrkela. Ona je u trci na 400m osvojila drugo mesto novim ličnim rekordom u dvorani 57,40.

Ona je ovim rezultatom ispunila normu za predstojeće prvenstvo Balkana u Sofiji za dve nedelje. Nastupiće u dve discipline, na 400m i u štafeti 4x400m. Marija Mrkela još uvek nije u punoj takmičarskoj formi tako da se od nje tek na prvenstvu Balkana očekuju vrhunski rezultati. Marija je u trci na 200m osvojila 4. mesto i tu se najviše ispoljio nedostatak pune takmičarske forme. Ona je istrčala lični rekord 25,75 i ostala bez medalje za 20 stotih delova sekunde, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

Sanja Marić je u trci na 800m u jednoj taktičkoj trci osvojila 4. mesto rezultatom od 2.18,60.

Ako kažemo da je od zlatne medalje delilo samo 7 desetih delova sekunde možemo samo žaliti za boljim plasmanom. Sanja je platila danak neiskustvu i verujemo da će već na sledećem takmičenju pokazati svoj raskošni talenat. Moram naglasiti kao trener da sam izuzetno zadovoljan saradnjom sa ovom mladom atletičarkom, kaže Cvetkoski.

Peto mesto osvojila je i ženska štafeta 4x400m (Anđela Kićović, Sanja Marić, Anastasija Mrkela i Marija Mrkela).

Ponovo su ih delovi sekunde delili od medalje, kaže trener.

Lični rekord je istrčala Anđela Kićović na 1.500m, a posle dužeg vremena je nastupila i Miona Brkić u trkama na 1.500m i 3.000m. Strahinja Stevšić je trčao 800m kao i Aleksa Živanov koji je trčao 60m.

Posle analize takmičenja možemo biti zadovoljni nastupom svojih takmičara. Videli smo da su pripremni period odradili kako je planirano. Sada počinju za nas najvažnija takmičenja. Vrhunac zimske sezone biće Prvenstvo Balkana za Mariju Mrkelu i mlađe juniorski petomeč u Istanbulu za Sanju Marić i Mariju Mrkelu. A za većinu naših takmičara top formu tražimo na mlađe juniorskom Prvenstvu Srbije, zaključio je trener Ljupčo Cvetkoski.