DruštvoNaslovna

Igor Mirović otvorio novu sportsku dvoranu u Beloj Crkvi

Za nešto više od godinu dana u Beloj Crkvi je izgrađena nova sportska hala i rekonstruisana fiskulturna sala u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“. Ovaj važan posao finansirala je Pokrajinska vlada sa više od 250 miliona dinara, i ovaj objekat će služiti za razvoj sporta u ovom delu Banata, za omladinu, decu, sportiste i rekreativce, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom današnje posete Beloj Crkvi.

Mirović je sa predsednicom Opštine Violetom Simić obišao i industrijsku zonu, u čiji su razvoj Pokrajina i lokalna samouprava uložili znatna sredstva.

Sa novim planom za investiranje jedne češke kompanije u ovoj zoni će biti zaposleno više od pet stotina radnika, rekao je Mirović i naglasio da su za opštinu Bela Crkva, koja je u pograničnom području, ove investicije veoma značajne, što pokazuje da Pokrajinska vlada podjednako brine o opštinma koje nisu na glavnim državnim i magistralnim pravcima.

 

 

„Moramo da ulažemo u manje razvijene sredine, i naš naredni zadatak je da ovde ulažemo u lokalnu infrastrukturu“, rekao je Mirović i dodao da je za opšti razvoj važno da se ulaže u industrijske zone i razvoj privatnog biznisa.

Predsednik je još naveo da je veoma zadovoljan saradnjom sa belocrkvanskom lokalnom samoupravom, i da je sve što je planirano realizovano na vreme.

U prethodne četiri godine ovde je preko Uprave za kapitalna ulaganja uloženo 400 miliona dinara, i realizovani su brojni važni projekti, rekao je Mirović i dodao da je danas postignut dogovor da se rekonstruiše glavna ulica u Beloj Crkvi i rade dodatne investicije u inustrijskoj zoni.

 

 

Predsednica Opštine Bela Crkva Violeta Simić naglasila da je ulaganje iz Pokrajine od 81 milion dinara u industrijsku zonu omogućilo dolazak investitora i otvaranje novih radnih mesta u južnom Banatu. Prema njenim rečima, uz podršku Pokrajinske vlade Bela Crkva nakon više decenija konačno je dobila novu sportsku halu, a zahvaljujući investiciji od 49 miliona završena je i plućna bolnica.

Obilasku su prisustvovali pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, kao i direktori Uprave za kapitalna ulaganja i Razvojne agencije Vojvodine Nedeljko Kovačević i Nikola Žeželj.