KulturaNaslovna

Potpisan protokol o saradnji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka i Narodnog muzeja u Pančevu

U zgradi Narodnog muzeja u Pančevu 28. juna potpisan je protokol o saradnji dve ustanove kulture na realizaciji projekta „Ukusi Deliblatske peščare“.

Protokol su potpisali v.d. direktora Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Marko Krstić i v.d. direktora Narodnog muzeja Pančevo Miroslav Birclin, uz prisustvo Bogdane Opačić, istraživačice Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka i predsednice Upravnog odbora Narodnog muzeja Pančevo, i Dejana Zagorca, istraživača Zavoda i autora projekta „Ukusi Deliblatske peščare“.

Dogovoreno je da ove dve ustanove sarađuju na izradi knjige kojom će se promovisati nematerijalna gastronomska baština Specijalnog razervata prirode Deliblatska peščara, čime se nastavlja edicija vrednih izdanja Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka o tradiciji i nasleđu zaštićenih prirodnih područja u Srbiji.

 

 

Ovom prilikom Miroslav Birclin je gostima iz Beograda pokazao najvažnije eksponate Narodnog muzeja u Pančevu, uključujući i čuvenu „prvu“ sliku Paje Jovanovića „Seoba Srba“, a bilo je reči i o saradnji na drugim projektima u budućnosti.