NaslovnaSport

Atletika: dvostruka pobeda Sanje Marić iz Pančeva

Ponovo sjajne vesti sa finala pinirskog KUP-a Srbije koje je održano u Sremskoj Mitrovici ovog vikenda. Sanja Marić, atletičarka pančevačkog Dinama, nastupila je u dve discipline i u obe ubedljivo pobedila sve protivnice. Prvog dana Sanja Marić je trčala 800 m i ostvarila pobedu rezultatom 2:12,03 a drugog dana je bila još ubedljivija na 1.500 m istrčavši 4:47.

Još samo jednom da istaknem da je uživanje gledati Sanju Marić sa kakvom lakoćom trči u svojoj konkurenciji. Prosto je toliko dominantna da sve trke mora trčati sama protiv štoperice, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

AK „Dinamo“ imao je još jednu finalistkinju na 1.500m Tijanu Nikolić koja je zauzela 7. mesto.

U Sremskoj Mitrovici je održano i Prvenstvo Vojvodine za seniore. AK „Dinamo“ iz Pančeva nastupio je sa dva atletičara i obojica su osvojila medalje.

Aleksa Živanov je osvojio bronzanu medalju u bacanju koplja odličnim rezultatom od 52,08 metara. Aleksa je imao i jedan hitac na oko 55 metara, ali na žalost je bio mali prestup.

Strahinja Stevšić osvojio je drugo mesto u jednoj taktičkoj trci rezultatom 2:02. Strahinja je mlađi junior tako da je ovaj plasman veliki podvig.

Duga i naporna sezona se polako bliži kraju, ali nas u narednom periodu očekuje napornih 30ak dana sa mnogo važnih i napornih takmičenja. Nadamo se da ćemo i ove godine uspeti uz veliki napor naših atletičara ostvariti plasman među 10 najuspešnijih ekipa u Srbiji, zaključio je trener AK Dinamo Ljupčo Cvetkoski.