DruštvoNaslovna

Dom zdravlja u Kovinu dobio dva automobila i sanitetsko vozilo

Zahvaljući dobroj saradnji Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i Opštine Kovin, te sredstvima Doma zdravlja u Kovinu, ova zdravstvena ustanova dobila je sanitetsko vozilo i dva putnička automobila.

Ovo će biti prvi put da će stanovnicima najudeljenijeg sela u opštini, u Dubovcu, biti omogućene usluge lekara i medicinskog osoblja na kućnom pragu.

Dobili smo ova dva automobila i sanitetsko vozilo koje je namenjeno za prevoz pacijenata. Drugi auto je fijat punto koji je namenjen za najudaljeniju ambulantu u Dubovcu za poslove kućne nege, polivalentne patronaže. Želela bih da istaknem da je to prvi auto koji je namenjen jednoj seoskoj ambulanti koja je najudaljenija. Ukupna investicija je 6 miliona dinara, ali u poslednjih 5 godina ovo je peti automobil koji smo dobili od pokrajine, onda možete da pojmite u kakvom se stanju nalazio naš vozni park, kaže Jasmina Đakov direktorka Doma zdravlja Kovin.

Lokalna samouprava je obezbedila 700.000 dinara za kupovinu vozila ford fokus, koji će olakšati pružanje pomoći pacijentima na terenu.

Koristiće se za potrebe Doma zdravlja, vakcinaciju, obilazak nepokretnih pacijenata, patronažu, kućnu negu. Sva su vozila na raspolaganju zaposlenima u cilju zbrinjavana na terenu. Izdvojili su 700 hiljada dinara za kupovinu automobila i pored toga još dva miliona dinara za uključuje koncentratore kiseonika koji su neophodni u zbrinjavanju pacijenata obolelih od kovida, ističe Jasmina Đakov direktorka Doma zdravlja Kovin.

Služba Hitne pomoći u Kovinu zahvaljući novom sanitetskom vozilu, moći će će lakše da pruža pomoć pacijentima koji su na terenu, a posebno je ovakva donacija značajna u vreme kovid pandemije.

Mi moramo da opskrbimo kovid pacijente kojih na dnevnom nivou ima više od 200.Takođe, vozilo nam je značajno, jer vozimo pacijente sa karcinomom za Beograd.1.391.01 Vozilo koje smo dobili je toliko značajno da ova služba ne može da pomisli da može da funkcioniše, kaže Srđan Nenek načelnik Službe Hitne medicinske pomoći Kovin.

Zahvaljući rukovodstvu Doma zdravlja, kao i svim zaposlenima, koji se bore sa pandemijom korona virusa, sada će rasterećenije da se radi. Uz adekvatnu medicinsku opremu, a sada i uz obnovljeni i vozni park, biće lakše pomoći pacijentima.

Izvor: RTV Pančevo