NajaveNaslovna

Biciklistička vožnja podrške “Daj pedalu raku” i u Pančevu

Zavod za javno zdravlje Pančevo se pridružuje regionalnoj akciji udruženja “Ženski centar Milica” i organizuje biciklističku vožnju “Daj pedalu raku” i u Pančevu, 3. oktobra u podne na Keju Radoja Dakića. Pančevo će, po drugi put, biti na mapi gradova gde se ova vožnja organizuje.

Udruženje građana “Ženski centar Milica” u nedelju, 3. oktobra, tradicionalno, sedmi put, u više od 30 gradova Srbije i regiona obeležiće Oktobar- mesec borbe protiv raka dojke, kroz biciklističku vožnju podrške „Daj pedalu raku“. Gradovima i opštinama iz Srbije koji od početka učestvuju u vožnji, prošle godine su se priključili i gradovi iz Slovenije, tako da je kampanja dobila regionalni karakter, a ove godine su i potvrdili učešće gradovi iz Hrvatske i Severne Makedonije.

Biciklistička vožnja podrške je deo kampanje “Daj pedalu raku” koja se sprovodi uz institucionalno pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i uz podršku IJZS „Dr Milan Jovanović Batut“.

Cilj kampanje, pored podrške ženama koje se bore sa rakom dojke, je i promovisanje važnosti obavljanja redovnih pregleda i samopregleda, upražnjavanje zdravih stilova života, posebno sporta, sa akcentom na biciklizam koji je izuzetno važan kako u prevenciji tako i u rehabilitaciji.

Zavrtimo zajedno točkove bicikla i dajmo pedalu raku u nedelju, 3. oktobra u 12 sati, biciklom na Tamiškom keju u Pančevu!