NajaveNaslovna

U Skorenovcu će 9. oktobra biti organizovani 13. Dani mađarske kuhinje

Manifestacija 13. Dani mađarske kuhinje, održaće se u Skorenovcu, u organizaciji Saveta mesne zajednice, a u saradnji sa KUD „Petefi Šandor“.

Centralni program održaće se u subotu, 9. oktobra, sa početkom u 9 sati. Proglašenje pobednika u kuvanju mađarskih specijaliteta je u 15 časova.

Ako ste ljubitelj mađarske kuhinje i specijaliteta iz ove zemlje, onda obavezno posetite ovu poznatu gastro-manifestaciju i proverite zašto hiljade ljudi svakog oktobra dolaze u Skorenovac, živopisno mesto nedaleko od Kovina.

Očekuje vas veliki broj izlagača na čijim štandovima se kuvaju kotlići s gulašom od mesa jelena ili divlje svinje, sarmice od mlevene svinjetine, ali se nude i brojni domaći suhomesnati proizvodi, od kojih je najpoznatiji skorenovačka čajna kobasica, koju za vreme trajanja manifestacije možete kupiti po sniženoj ceni.

Sladokusce očekuju raznovrsne poslastice od maka, oraha i višanja, a za one koji to još nisu probali, ima će priliku da okuse i neobičnu, kako joj ime kaže, čipkanu krofnu, slatkiš koji nećete probati ni na jednom drugom mestu osim u Skorenovcu.

L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
×
L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
Latest Posts