Некатегоризовано

„Dečja nedelja“ obeležena je i u OŠ “Braca Petrov” u Pančevu

U periodu od 4. do 10. oktobra učenici sa svojim učiteljima i nastavnicima obeležili su Dečju nedelju. Slađana Ćurguz, direktorka OŠ “Braca Petrov” iz Pančeva kaže da je i ove godine početak oktobra bio još jedan trenutak da deca budu srećna i zaštićena, da žive u zdravom i sigurnom okruženju.

Dečja nedelja se ove godine obeležava pod sloganom „Dete je dete, da ga volite i razumete“, a inspiracija su stihovi našeg poznatog pesnika Ljubivoja Ršumovića. Naša škola je, kao i svake godine, ovu manifestaciju obeležila raznim aktivnostima: uređivali smo školski hol, sadili tuje i brinuli o zasađenom drvetu, pisali pesmu na temu slogana, crtali ono što nas čini srećnim, družili se, organizovali sportske aktivnosti, kaže Slađana Ćurguz.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije broj učesnika bio je ograničen, a poštovale su se i mere fizičke distance i ostale preporuke.

 

 

Aktivnosti u OŠ Braca Petrov odvijale su se po sledećem rasporedu:

Ponedeljak (4.10.2021) – svako odeljenje od prvog do osmog razreda sa svojim starešinom je posadilo drvo;
Utorak (5.10.2021) – organizovana je likovna radionica , a tema je bila slogan „Dete je dete, da ga volite i razumete“;
Sreda (6.10.2021) – sportski dan;
Četvrtak (7.10.2021) – literarni dan (pisanje pesme na temu slogana manifestacije):
Petak (8.10.2021) – radionica o dečjim pravima u okviru građanskog vaspitanja; igre u prirodi; gledanje video materijala o pravima dece i razgovor na tu temu.