DruštvoNaslovnaTurizam

Kovačica sve traženija turistička destinacija

Kovačicu posećuje sve više stranih turista sa željom da se upozna sa naivom, umetnicima, kulturom, običajima ovog kraja.

U ovoj godini Turistička organizacija opštine Kovačica je, pored redovnih i unapred planiranih aktivnosti, u značajnijoj meri nego do sada posvetila pažnju radu i aktivnostima udruženja, onih koji su u direktnoj ili indirektnoj vezi sa turizmom, tako da su se posebno angažovali u realizaciji njihovih programskih aktivnosti na afirmisanju turističke ponude u ovoj opštini.

Dragana Latovljev, v. d. direktora Turističke organizacije opštine Kovačica od najznačajnijih manifestacija na kojima su, kao Turistička organizacija, učestvovali u ovoj godini, posebno ističe sajmove turizma u Beogradu i Bratislavi.

Kovačici nije nikakav problem da gde god se pojavi bude prepoznatljiva, u prvom redu zbog naivne umetnosti, ali i multikulturalnosti, zbog čega su naši nastupi uvek šarolika ponuda tradicije i običaja svih nacionalnih zajednica koje žive na teritoriji naše opštine. Od turističkih manifestacija izdvojiću samo neke, koje su svaka na svoj način, poznate i posećene: Fijakerijada u Crepaji, Međunarodno takmičenje u kuvanju brindzovih knedli, Takmičenje trubača u Padini, Vašar rukotvorina u Kovačici, Božićni i novogodišnji vašar, kaže Dragana Latovljev.

I ove, kao i poslednjih desetak godina, nastavio se pozitivan trend povećanja broja turista koji posećuju Kovačicu. Osim Galerije naive, među najposećenijim destinacijama su radionica violina u kući Jana Nemčeka, Spomen-dom Martina Jonaša, Etno dom i muzej u Padini, Muzejski kompleks Mihajla Pupina u Idvoru…

Dragana Latovljev kaže da je u narednoj godini, između ostalog, u planu da konačno otvore infocentar/suvenirnicu, koja ove godine, iako sagrađena, nije proradila zbog problema administrative prirode.