DruštvoNaslovnaTurizam

Turistička ponuda Kovačice na Sajmu u Bratislavi

Dug niz godina Turistička organizacija opštine Kovačica predstavlja celokupnu ponudu na raznim sajmovima u zemlji i regionu.

Štand TOOK na Sajmu u Bratislavi

Trenutno je u toku 25. Sajam turizma u Bratislavi na kome su prisutni i predstavnici Kovačice, zajedno sa Galerijom naivne umetnosti iz Kovačice.

TOOK se predstavlja na Sajmu turizma u Bratislavi na zajedničkom štandu Turističke organizacije Vojvodine, sa kolegama iz još nekoliko opština i gradova.

Cilj ovog sajamskog nastupa je kvalitetna prezentacija celokupne turističke ponude opštine Kovačica široj javnosti, ali i uspostavljanje kontakata sa slovačkim turoperaterima, i privlačenje još većeg broja turista iz ove zemlje, s obzirom na etničku strukturu naše lokalne zajednice i broja posetilaca koji dolaze iz Slovačke.

Na Sajmu u Bratislavi su i v.d direktora Turističke organizacije opštine Kovačica Dragana Latovljev i direktorka Galerije naivne umetnosti Ana Žolnaj Barca.

Tokom četiri dana sajma biće predstavljena celokupna turistička ponuda opštine Kovačica. Akcenat je stavljen na Galeriju naivne umetnosti, Spomen Dom Martina Jonaša, Zavičajni kompleks „Mihajlo Pupin“, Poslovno rekreativni centar Relax, ali i na tradicionalne manifestacije koje se organizuju na teritoriji ove Opštine.

Inače, prošle godine je najveći broj gostiju iz Slovačke u Kovačici boravio u junu kada je organizovano Međunarodno takmičenje u kuvanju i jedenju brinzovih knedli.

Sajam je počeo 24. januara i trajaće do 27. januara.

Sajam “ITF Slovakiatour” je najveći sajam turizma u Slovačkoj i jedan od značajnijih u centralnoj Evropi. Okuplja veliki broj profesionalaca iz oblasti turizma i više od 70.000 posetilaca. Uporedo sa sajmom turizma održava se i sajam lovstva i odmora i sajam WELLNESS-a i FITNESS-a.

 

Tekst je nastao u okviru projekta “Planovi za razvoj Kovačice“, koji je realizovan uz podršku Opštine Kovačica.
Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Centar za informisanje, obrazovanje i preduzetništvo “Oblak” iz Pančeva i redakcija portala “Lokalne vesti”. Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove Opštine Kovačica.