NajaveTurizam

Galerija vitezova Belih orlova od 21. aprila u Beogradu

BEOGRAD – Udruženje za očuvanje starih zanata i veština „Beli orlovi“ sa ponosom najavljuje otvaranje galerije viteške istorije Srbije i Balkana u petak, 21. aprila u 12 sati.

Ova galerija će predstavljati pravo blago za ljubitelje istorije i umetnosti, a posebno za one koji se interesuju za srednjovekovnu kulturu i viteške veštine.

Galerija će biti smeštena u unutrašnjoj Stambol kapiji Beogradske tvrđave, što joj daje poseban šarm i autentičnost.

Posetioci će imati priliku da vide rekonstrukcije odeždi, oklopa i oružja iz različitih perioda istorije Srbije i Balkana.

Takođe, galerija će prikazati i mnoge druge umetnosti i veštine, kao što su kaligrafija, streličarstvo, mačevanje i mnoge druge.

Jedan od najvećih bisera galerije biće prestona dvorana sa tronovima, koja će posetiocima pružiti autentičan doživljaj srednjovekovne kulture i viteškog načina života. Tu će se moći videti replike tronova, koje su nekada bile korišćene u srpskim srednjovekovnim dvoranama.

„Ovo je prilika da se oseti i vidi bogata istorija Srbije i Balkana, ali i da se nauči nešto novo o zanatima i veštinama koje su nekada bile naša svakodnevica. Pozivamo sve ljubitelje istorije i umetnosti da posete Galeriju viteške istorije Srbije i Balkana u unutrašnjoj Stambol kapiji Beogradske tvrđave“, kaže Vladimir Blagojević, izvršni direktor udruženja „Beli orlovi“.

Otvaranje galerije vitezova Belih orlova biće organizovano u saradnji sa JP Beogradska tvrđava.

Očekuje se da ova galerija vitezova Belih orlova doprinese očuvanju tradicije i obogaćivanju kulturološko-turističkih sadržaja Beograda.