DruštvoLjudi

Studentkinja iz Vršca Milica Vila osvojila prvo mesto na “Gastrofestu” u Ljuboviji

VRŠAC/LJUBOVIJA – Vrščanka Milica Vila, studentkinja Visoke hotelijerske škole u Beogradu, danas je na “Gastrofestu” u Ljuboviji, jednoj od najznačajnijih manifestacija posvećenih kulinarstvu u Srbiji, postigla izuzetan uspeh. Zauzela je prvo mesto u disciplini poslastičarstvo, osvajajući srca žirija i posetilaca svojim izvanrednim talentom i kreativnošću.

“Gastrofest” je događaj koji je započeo kao promocija azbukovačke kuhinje i etno trpeze, ali je vremenom postao nezaobilazna tačka na mapi kulturnih i gastronomskih dešavanja u Srbiji. Manifestacija je privukla veliku pažnju širom zemlje, a osim tradicionalnih specijaliteta, predstavila je i moderne kulinarske trendove i specijalitete iz različitih krajeva Srbije.

Milica nije samo osvojila prvo mesto na ovom prestižnom takmičenju, već je i postala deo elitnog društva. Ona je među 20 najboljih studenata Visoke hotelijerske škole u Beogradu. Njen uspeh na fakultetu nije prošao neprimećeno, a nagrada za trud i talenat su želja većine studenata.

Milica Vila 22. maja putuje u Hangdžou, Republika Kina, na stručnu praksu, koja će se održati na koledžu za turizam Zhejiang (TCZJ).

Ova prilika za Milicu predstavlja veliki profesionalni izazov i životno je iskustvo, koje će joj omogućiti da proširi svoje znanje i veštine u internacionalnom okruženju. Uspeh na Gastrofestu i poziv za stručnu praksu u Kini dokazuju da je talenat, a njen rad i posvećenost prepoznati i nagrađeni na najvišem nivou.

Čestitamo Milici na ovom izvanrednom uspehu i želimo joj puno sreće i uspeha u budućim poduhvatima, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni kulinarstva.