DruštvoTurizam

Pančevo: Otvorena Ulica novogodišnje čarolije

Manifestacija Ulica novogodišnje čarolije svečano je otvorena 29. decembra na bini koja je postavljena u Ulici Nikole Tesle u Pančevu.

Manifestaciju je otvorio Predrag Živković, zamenik gradonačelnika Grada Pančeva koji je pozdravio sve okupljene i naglasio da je ona gradu 25 godina nedostajala.

Prošle godine počeli smo s ovim projektom, Pančevu je nedostajala ovakva manifestacija u okviru koje dočekujemo i doček Nove godine. Prošle godine kada je organizovana po prvi put, okupila je veliki broj ljudi i pokazalo je da je potrebno ponovo organizovati jednu takvu manifestaciju, rekao je Živković.

U muzičkom delu programa prvi su nastupili dečji hor Vokal kids, a zatim je publiku skoro do ponoći zabavljao bend sastavljen od lokalnih muzičara: Tođa, Mizge i Borko.

U muzičkom delu programa prvi su nastupili dečji hor Vokal kids

Duž Ulice Nikole Tesle postavljene su i drvene barake i tezge na kojima će do 31. decembra svoje proizvode izlagati i prodavati pančevačka udruženja, pojedinci, preduzetnici u periodu od 18 sati do ponoći.

Sva tri dana kuvaće se vino i rakija, topla čokolada, prodavati slane i slatke poslastice (palačinke, krofne i drugi kolači), suveniri, novogodišnji aranžmani, sve što vam može biti potrebno u vreme praznika.

Manifestacija će trajati do 31. decembra i završiće se dočekom nove godine na otvorenom i vatrometom u ponoć.

U pratećem delu programa posetioce Ulice novogodišnje čarolije zabavljaće domaći izvođači, jer Turistička organizacija Pančevo nastavlja da afirmiše pančevačke izvođače, muzičare i stvaraoce.

Muzički program u „Ulici Novogodišnje čarolije“:

Tođa, Mizge i Borko

U nedelju, 30. decembra od 20 do 22 sata sviraće rok bend The Twilight, a od 22 do ponoći pančevački rok bend Rezervni plan.

U novogodišnjoj noći, 31. decembra, od 22 do 23 sata sviraće tamburaški orkestar „Vajfertov bend“, a od 23 sata do 1 sat nakon ponoći „Eksploziv bend“ i popularne hitove.

Organizator manifestacije Ulica novogodišnje čarolije i dočeka nove godine je Turistička organizacija Pančevo, uz podršku Grada Pančeva.