DruštvoNaslovna

Gradonačelnik osudio grafite: Zajedništvo je najviša vrednost Subotice

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban najoštrije je osudio ispisivanje grafita uperenih protiv građana Subotice islamske veroispovesti.

Gradonačelnik traži od policije da što pre otkrije počinioce ovog, za Suboticu, i Srbiju nedopustivog akta mržnje, koji ugrožava ustavni poredak i slobode i narušava dobre komšijske i prijateljske odnose građana Subotice.

Kao gradonačelnik Subotice protivim se i protiviću se uvek, bilo kom obliku mržnje i netrpeljivosti. Subotica je grad u kojoj složno živi više od 20 nacija. Ona je grad u kom zajedništvo predstavlja temelj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Mi u Subotici različitost vidimo kao prednost, a zajedništvo kao najvišu vrednost. Zato je važno da se počinioci što pre pronađu, kako bismo još jednom uputili poruku da netrpeljivosti i mržnji nema mesta u Subotici, rekao je Laban.

Tokom vikenda na više mesta u centru Subotice zalepljene su nalepnice koje upućuju na zabranu prisustva pripadnicima islamske veroispovesti. Nalepnice na kojima su crvenom bojom precrtani minaret džamije i polumesec osvanuli su na pojedinim trgovinskim i ugostiteljskim objektima.